NY Times. Doar o treime din elevi se vor întoarce la şcoală

SUA au depăşit, sâmbătă, pragul de 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, iar mai mult de 255.000 de oameni au murit de la începutul epidemiei aici, potrivit Johns Hopkins University.
Filip Stan
23 nov. 2020, 07:15
NY Times. Doar o treime din elevi se vor întoarce la şcoală
NY Times. Doar o treime din elevi se vor întoarce la şcoală

NY Times scrie că atunci când școlile din New York se vor redeschide, 700.000 de elevi ar putea să nu revină în clase. Doar aproximativ 335.000 de elevi, aproape o treime din cei aproximativ 1,1 milioane de școlari ai orașului, ar putea reveni la cursurile în format fizic, anunță publicația NY Times.

Cu câteva săptămâni înainte ca primarul Bill de Blasio să decidă închiderea școlilor, el le-a dat părinților un termen destul de scurt pentru a decide dacă copiii lor se vor întoarce în sălile de clasă în acest an școlar.

ŞCOLI DESCHISE după alegeri? Anunţul lui Orban după recomandarea OMS

Săptămâna aceasta, newyorkezii și-au dat verdictul: doar aproximativ 35.000 de copii care învățaseră de la distanță la începutul anului școlar au cerut să treacă la o învățare personală de fiecare dată când școlile din oraș se redeschid.

NY Times notează că numărul de familii care aleg ca elevii să se întoarcă în sălile de clasă reprezintă atât o dezamăgire majoră, cât și o surpriză pentru primar, care a spus că are un mandat de la părinți să redeschidă școlile. Părinților li s-a cerut să ia o decizie dificilă cu privire la modul în care copiii lor vor învăța pentru restul anului școlar, în timp ce amenințarea cu închiderea la nivel de sistem se profila.

Toate școlile din oraș au fost închise începând de joi, deși primarul a promis să le redeschidă cât mai curând posibil.

New York City deține cel mai mare sistem școlar public din Statele Unite. Orașul a atins pragul de 3% pentru noile cazuri zilnice de Covid-19 în medie pentru ultimele șapte zile, ceea ce a impus decizia oficialilor locali de a închide școlile.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a declarat că primarul ar putea schimba pragul pentru momentul în care orașul va trebui să închidă școlile, dar schimbarea acestui prag se va confrunta probabil cu reacții adverse din partea Federației Unite a Profesorilor, organizația care reprezintă cele mai multe cadre didactice din oraș.

Decizia a venit ca o lovitură majoră pentru metropolă, în timpul confruntării sale cu pandemia de coronavirus. Aproximativ 300.000 de elevi și familiile lor vor fi afectați de închiderea școlilor.

„Trebuie să luptăm împotriva celui de-al doilea val al Covid-19”, a scris domnul de Blasio într-un tweet.

Cancelarul Richard A Carranza de la New York City Public Schools a afirmat într-o declarație că sistemul școlar va fi închis „temporar” doar pe fondul creșterii cazurilor, dar nu a dat nicio indicație asupra momentului în care elevii ar putea să se întoarcă în sălile de clasă.

NY Times: SUA au depăşit pragul de 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2

Statele Unite au depăşit sâmbătă pragul de 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, iar aici au fost înregistrate, în total, peste 255.000 de decese asociate.

Luna aceasta, mai mult de 20 de state au impus noi restricţii în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.

În ultimele şase zile, potrivit calculelor Reuters, au fost înregistrate aproximativ 1 milion de noi cazuri de infectare. Creşterea s-a accelerat, având în vedere că trecerea de la 10 milioane de cazuri la 11 milioane a fost făcută în opt zile, iar de la 9 milioane la 10 milioane de cazuri, în zece zile.

În apropierea Zilei Recunoştinţei – sărbătorită în a patra zi de joi a lunii noiembrie, în Statele Unite, şi în a doua zi de luni a lunii octombrie, în Canada -, autorităţile încearcă să limiteze deplasările.

Vineri, peste 1 milion de oameni au zburat din aeroporturile americane, potrivit datelor Transportation Security Administration. De la începutul epidemiei aici, aceasta a fost a doua cea mai aglomerată zi, în ciuda recomendărilor făcute de autorităţile sanitare cetăţenilor să rămână acasă.

Vineri a fost înregistrat şi cel mai mare număr de infecţii zilnice, 196.815. Oficialii din Sănătate au avertizat că, în curând, sistemul sanitar va fi copleşit dacă oamenii nu respectă recomandările, în special cele privind deplasările şi adunările.

Faţă de 2019, este aşteptat ca numărul celor care călătoresc cu avionul în săptămâna Zilei Recunoştinţei să scadă cu 47,5%. Chiar şi aşa, este estimat că 2,4 milioane de oameni vor călători cu avionul. Cât priveşte deplasările cu maşina, este prevăzut că acestea o să scadă cu doar 4%.

Guvernatorii din 7 state din Vestul Mijlociu – Wisconsin, Minnesota, Illinois, Ohio, Kentucky, Indiana şi Michigan – i-au încurajat pe rezidenţi să ţină seama de sfaturile medicilor şi să nu sărbătorească Ziua Recunoştinţei cu oameni din afara gospodăriilor lor.

Referitor la anunţul făcut de Pfizer, că vaccinul dezvoltat are o eficienţă de peste 90%, guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker, a spus: „Este o veste minunată, dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos”.

Începând de sâmbătă, în California au fost impuse restricţii de deplasare.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Aproape 8.000 de candidați au susținut proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!