Terenul, în suprafață de circa 9,4 hectare, pe care se află o pădure de salcâmi, a fost adus în grupul Blue Air de acționar printr-o firmă specială, Blue Air Investiții. Planul este de construire de imobile cu funcțiuni mixte: hotel, birouri, locuințe și comerț, cu înălțimi de 9 și 11 etaje.
Înainte de a intra în proprietatea Blue Air, terenul a fost pe piață la vânzare, potrivit profit.ro.
Pierderile economice suferite în contextul pandemiei COVID-19 au determinat însă compania aeriană Blue Air să apeleze recent la un împrumut de circa 300 milioane de lei, garantat de către statul român și pentru care a fost pusă ipotecă de rang I atât pe teren, cât și pe pădurea adiacentă. Luna trecută, Blue Air a încasat prima tranșă din credit și a anunțat că începe să ramburseze sumele datorate pasagerilor care și-au anulat zborurile încă din primăvară. Astfel, planul imobiliar este amânat pentru o dată viitoare, însă nu este abandonat. Un astfel de proiect ar necesita o investiție de peste 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe indicatorii urbanistici aprobați în vecinătate.
Pe lângă componentele clasice ale unui proiect imobiliar mixt, compania vrea să construiască aici și un centru de trainig pentru piloți. Lotul este amplasat la intersecția dintre Strada Jandarmeriei și Șoseaua București – Ploiești și peste drum de sediul fimei, din complexul de birouri Băneasa Business & Technology Park.
Strada Jandarmeriei a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac se pregătește, acum, să îl extindă.