Unitatea mobilă de Terapie Intensivă donată de afaceristul Ştefan Mandachi a cedat la doar două luni de la punerea în funcţiune. Cei 12 pacienţi internaţi au fost mutaţi într-o altă secţie.
Sistemul de încăzire nu mai face faţă şi în consecinţă temperatura nu mai poate să ajungă la un nivel optim pentru pacienţi. Problema a fost confirmată de managerul spitalului, cardiologul Alexandru Calancea.
„Avem echipa tehnică, cu reprezentantul firmei, la fața locului. Pacienții au fost mutați în secția infecțioase”, a fost explicația scurtă a managerului Spitalului Județean, Alexandru Calancea, pentru Libertatea, după ce a declarat că „softul a semnalizat niște erori”, spune Libertatea.
Problema a survenit în weekend, iar luni, 23 noiembrie, o echipă tehnică a firmei de mentenanţă trebuia să ajungă la spital ca să încerce să remedieze problema. Din cauza frigului, cei 12 pacienţi internaţi au fost mutaţi într-o altă secţie a unităţii medicale.
Din cauza temperaturilor scăzute, cei 12 pacienţi internaţi au fost mutaţi într-o altă secţie a unităţii medicale. Unitatea a fost pusă în funcţiune în luna septembrie, însă primii pacienţi au venit abia peste o lună. Bolnavii internaţi în secţia pe patru roţi au forme medii spre severe de coronavirus.
Echipamentul mobil a fost cumpărat de Ştefan Mandachi din banii strânşi în campania umanitară „Un cm de autostradă”. Aceasta a fost donată apoi Spitalului Judeţean, prin „Crucea Roşie”.
Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru instalarea unităţii. Vagonul cu 12 paturi a fost lipit de secţia de Boli Infecţioase. Terapia Intensivă mobilă este de mare ajutor mai ales acum când numărul pacienţilor infectaţi este în creştere, iar presiunea pe secţia clasică de Terapie Intensivă este foarte mare. 250.000 de euro a costat Unitatea Mobilă de ATI. Gheorghe Flutur s-a lăudat cu această unitate mobilă pe pagina de Facebook a PNL, într-o postare sponsorizată, ulterior ștearsă.
Citeşte şi: Unitatea mobilă ATI de la Galaţi, transferată la Timişoara ca urmare a creşterii numărului de cazuri