„Ceea ce este important este adecvarea la funcţie, dincolo de stăpânirea legilor, a tehnicilor profesionale, e importantă capacitatea de a conduce un sistem, forţa, echilibrul, viziunea de ansamblu. Sunt lucruri pe care le vom lua în considerare”, a declarat Predoiu la Ministerul Justiţiei, transmite Agerpres.
El a adăugat că procedura de selecţie este una transparentă, ce urmăreşte realizarea unei selecţii obiective.
„Este o procedură transparentă, facem mai mult decât ne cere legea, dar am optat pentru această manieră de desfăşurare a interviurilor pentru a da încredere că încercăm să evaluăm toate faţetele profesionalismului, capacităţii de a conduce sisteme publice ale candidaţilor, cooptând în comisia de interviu mai mulţi specialişti care să vină cu întrebări din diverse unghiuri de abordare, în funcţie de profesiile lor, în funcţie de specializările lor, astfel încât să pot să am o imagine cât mai completă asupra calităţilor pe care le au candidaţii, înainte de a lua decizia eventuală de propunere”, a precizat ministrul Justiţiei.
Candidaţii selectaţi pentru numirea în funcţii de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susţin interviurile cu ministrul Justiţiei în această săptămână.
Patru dintre cei opt candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţin marţi interviurile.