Mai mult decât atât, la şase săptămâni de la incident, copilul are încă coşmaruri şi nu doarme noaptea, dar mai ales nu doreşte să se întoarcă la şcoală. Imaginile nu fac decât să îi dea dreptate băieţelului, care urlă de durere în timpul orelor de curs, întins pe podea după o bătaie din partea colegilor. În tot acest timp profesoara se învârtea între grupurile de elevi.
„Totul s-a petrecut în tipul unei ore de curs. Băiatul meu s-a dus la bancă să ia un material iar celălalt copil a venit şi l-a luat la bătaie fără să-l întrebe nimic. Se vede totul pe înregistrare. Ţin minte şi acum când m-a sunat de la cabinetul medical, să vin să-l iau. Era plin de sânge. L-am dus la spital imediat. Nu pot să cred cum a fost posibil un asemenea act de cruzime. A avut nevoie de o operaţie, cu anestezie generală… ce să vă spun, a fost groaznic, mai ales că are oroare de sânge şi ace. Şi acum este traumatizat. Nu mai vrea să audă de şcoală. A avut coşmaruri, se trezea noaptea tremurând. Nu pot să vă descriu. Totul este un coşmar. Acum nu mai merge la şcoală, şi încercăm să-i găsim o altă şcoală, însă e greu, pentru că şcolile ne refuză după ce i-a scăzut nota la purtare”, ne-a povestit tatăl baiatului de 11 ani.
Tatăl copilului consideră că şcoala este responsabilă de cele întâmplate, în condiţiile în care elevul agresor este un copil problemă, iar între cei doi există un conflict de la începutul anului şcolar.
„Între copii există un conflict mai vechi, încă de la începutul anului şcolar, când copilul meu a fost transferat la şcoala 181. I-am sesizat încă de atunci dirigintei acest lucru şi am încercat să vorbesc şi cu tatăl băiatului. Din păcate răspunsul de la acesta a fost unul golănesc, mi-a zis că nu vreau să-mi văd copilul bătut, că baiatul lui «mi-l face frumos». Am rămas înmărmurit. Ce-i asta, şcoala nu e ring de box, nu-i facem să devină infractori. Tatăl nu făcea decât să-i dea încredere să fie violent. La şcoală la fel, au vorbit cu copiii, psihologul, profesorii, dar degeaba. Nu s-a schimbat nimic. Au zis că nu-l pot exmatricula, că nu le dă voie regulamentul, deşi se pare că exte un copil problemă încă de la clasa 0. Vă spun că nu era zi în care să nu se întâmple ceva, să nu fie o agresiune fizică sau verbală la adresa copilului meu, şi totul în timpul orelor. Vă spun că profesorii îmi spuneau că eu sunt ală paranoic”, a povestit tatăl băiatului.
Copilul în vârstă de 11 ani a fost internat în sptail timp de trei zile cu diagnosticul de „traumatism de piramidă nazală cu fractura oaselor proprii nazale”.
„Pacient în vârstă de 11 ani, afirmativ victima unei agresiuni (coleg de şcoală) se internează în vederea investigaţiilor şi a tratamentului de specialitate. Examenul clinic OLR confirmă diagnosticul de mai sus. Sepractică redresarea fracturii sub anestezie geenrală şi contenţie internă. Pe parcursul internării s-a instituit tratament antibiotic infectabil, antialgic, hemostatic, antiinflamator. Detamponare la 48 de ore cu sângerare moderată”, este diagnosticul pus de medici.
Daune morale în valoare de 15.000 de euro
Familia este hotărâtă să ceară daune morale atât şcolii, cât şi părinţilor elevului agresor deoarece susţin faptul că unitatea de învăţământ ar trebui să ia măsuri pentr a proteja integritatea fizică a elevilor.
„Urmează să depunem o chemare în judecată, părinţii copilului agresor dar şi şcoala poartă o răspundere solidară pentru ce s-a întâmplat. Unitatea de învătământ ar fi trebuit să ia măsuri pentru a proteja integritatea fizică a celorlalţi elevi. Aveau la dispoziţie mai multe măsuri corcitive pentru ca lucrurile să nu ajungă aici. Vom cere daune morale de 15.000 de euro”, a precizat avocatul Adrian Cuculis.