Adrian Streinu Cercel a spus într-o intervenţie la un post de televiziune că vaccinul antiCOVID care va fi pus pe piaţă va fi ”foarte bun”, iar cei care critică măsură să îşi asume morţii.
”Sau dacă nu tac din gură, să își asume morții (…) Să vină cineva să spună că nu își dă seama cum e făcut vaccinul? Despre ce vorbim?”, a mai declarat Streinu Cercel, la Antena 3.
De atlfel, medicul de la Balşasigurări că vaccinul nu va avea efecte secundare asupra celor care îl vor face, ci se poate pune doar problema eficienței vaccinului asupra unor persoane.
”Nu este vorba de efecte adverse, acestea sunt evaluate în perioada studiilor. Există riscul doar ca el să nu fie eficient. Efectele secundare sunt minimale. Medicii care se împotrivesc vaccinării ar trebui să își piardă licența”, a mai spus Cercel.
Moderna a anunţat preţul pe care îl va percepe guvernelor pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, care va varia în funcţie de cantitatea comandată. Preţul vaccinului anti-Covid a fost anunţat pentru prima dată de directorul general al gigantului pharma Moderna, Stephane Bancel, care a precizat că acesta nu va fi mai scump decât vaccinul antigripal, care costă între 10 şi 50 de dolari, şi va diferi în funcţie de cantitatea comandată, potrivit Agerpres.
Compania farmaceutică americană Moderna va percepe guvernelor un preţ cuprins între 25 şi 37 de dolari pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, în funcţie de cantitatea comandată
Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer şi partenerul său BioNTech.
Blocul comunitar va plăti pentru un vaccin de la Pfizer un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin (cât e în SUA). Preţul reflectă şi sprijinul financiar acordat de UE şi de Germania în faza de dezvoltare a vaccinului.
Comisia Europeană a anunţat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.
SUA au acceptat să plătească un preţ de 19,50 dolari pentru fiecare doză din cele 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer, un volum iniţial mai mic decât cel achiziţionat de UE. Însă Washingtonul are o opţiune pentru a cumpăra alte 500 de milioane de doze, potrivit termenilor unui acord care va fi negociat separat, iar preţul pe care îl va plăti este neclar.