Raportul elaborat de experţii din cadrul Biroului FBI – Unitatea de Analiză Comportamentală (BAU), după ce un agent special FBI s-a întâlnit cu Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, consemnează că, dacă nu ar fi fost prins, acesta ar fi făcut şi alte victime, dar şi că este posibil să existe victime neidentificate ale agresiunilor sexuale exercitate de Dincă. Experţii FBI consideră unic modul în care Gheorghe Dincă a încercat să scape de cadavrele victimelor sale şi efortul depus de acesta, în condiţiile în care statisticile din SUA arată că din 112 răpitori de copii care şi-au ucis victimele, doar trei au recurs la incendiere. Documentul procurorilor consemnează că Dincă a plâns de câteva ori când s-a discutat despre famillile victimelor şi despre impactul faptelor sale asupra propriei familii.
”Dincă s-a prezentat la audiere, fiind escortat de personalul închisorii, împreună cu avocatul său. Dincă a fost politicos, respectuos și i-a spus lui agentului că dorește să discute cu FBI. În timp ce veridicitatea celor declarate de acesta în cadrul audierii este îndoielnică, luând în considerare declarațiile scrise puse la dispoziția BAU în luna decembrie 2019, acesta a părut amabil pe parcursul audierii. Dincă a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate și a menținut contactul vizual corespunzător. Nu a evitat să răspundă la nicio întrebare legată de comportamentul său. Dincă a fost stânjenit în momentul în care a discutat despre activitatea și preferințele sale sexuale în prezența reprezentanților FBI, care erau de sex feminin. Cu toate acestea, nu a refuzat să răspundă la nicio întrebare” arată procurorii.
Specialiștii americani cu care au colaborat instituțiile române, oameni cu experiență din FBI, au făcut numeroase observații în privința lui Gheorghe Dincă.
„După răpirea fiecăreia dintre victime, Dincă a depus un efort considerabil pentru a lua legătura telefonic cu familiile victimelor Acesta a inclus mersul pe jos, apelarea la o mașină de ocazie și deplasarea cu mașina până în diferite locații, pentru a cumpăra un telefon mobil și o cartelă SIM pentru a efectua respectivele apeluri. Date fiind efortul și riscul asociat acestor acțiuni, după câte se pare pentru a minimiza eforturile familiei și ale organelor însărcinate cu aplicarea legii de a le căuta pe Melencu și Măceșanu,este puțin probabil că acestea să reprezinte alegeri spontane.Mai degrabă Dincă s-a gândit cum să descurajeze inițierea unei investigații de către organele de poliție în legătură cu dispariția unei persoane cu mult înainte de a i se ivi ocazia de a le răpi pe Melencu și Măceșanu” scriu procurorii în rechizitoriu.
”Date fiind aşteptările lui Dincă în ceea ce priveşte deţinerea controlului, înclinaţia acestuia către violenţă afectivă, preferinţele sale sexuale anormale şi ceea ce este probabil ca acesta să fi interpretat ca fiind un ”succes” în legătură cu agresiunile, crimele şi eliminările cadavrelor lui Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, fără a fi prins, este puţin probabil ca Alexandra Măceşanu să fi fost ultima lui victimă”, este concluzia specialiştilor de la FBI.