Povestea dramatică tânărului de la Casa de copii ajuns în prag de comă alcoolică. Până şi medicii au lăcrimat

Povestea dramatică a unui tânăr ajuns în prag de comă alcoolică. Ionel Bănică a ajuns la spitalul din Iaşi după ce a băut un litru de ţuică. Acesta a crescut la orfelinat, iar acum a ajuns să doarmă pe străzi.
Loredana Brumă
25 nov. 2020, 15:18
Povestea dramatică tânărului de la Casa de copii ajuns în prag de comă alcoolică. Până şi medicii au lăcrimat
Povestea dramatică a lui Ionel, un tânăr de 30 de ani care a fost la un pas să intre în comă alcoolică.

Povestea dramatică a unui tânăr ajuns în prag de comă alcoolică. Ionel Bănică are 30 de ani şi a început să bea de la vârsta de 16 ani. Tânărul a ajuns la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași după ce a consumat 1 litru de țuică.

„Nu-mi aduc aminte cum am ajuns aici. Stau în podul unei case părăsite. Nu am nici ușă la pod. Numai eu știu ce frig cumplit îndur. Un om bătrân la care am fost la treabă mi-a dat un litru de țuică. Mi-a spus să mai beau câte o gură când simt că mi-e frig. Dar eu am băut toată sticla. Nu-mi aduc aminte unde am căzut. Am băut toată sticla ca să mă încălzesc. Am rugat oamenii de prin sat ca să mă bage undeva să lucrez, dar acum că e iarnă, mai greu găsești de lucru”, povestește tânărul, potrivit bzi.ro. 

Ionel Bănică a crescut la un Orfelinat din Constanța de la vârsta de 6 ani. Mama lui l-a abandonat de dragul unui taximetrist din Brașov. La vârsta de 14 ani, Ionel a fost luat de către bunica lui și adus la Iași, în comuna Țibănești, loc în care bătrâna avea o garsonieră.

Citeşte şi Povestea unui român rămas fără loc la ATI. „Vă rog, ajutaţi-ne. E singura lui şansă”. Rudele, nevoite să îi caute un loc în ţară

Din păcate, după doar doi ani bunica a murit. Mama lui Ionel a vândut casa, iar tânărul a rămas pe străzi. De atunci, bărbatul a devenit dependent de alcool. Băutura a devenit singurul remediu pentru a scăpa de toate gândurile care i-au chinuit copilăria.

Povestea dramatică a unui tânăr ajuns în prag de comă alcoolică: „Mă doare stomacul în fiecare zi”

Deşi a încercat de nenumărate ori să renunţe la băutură, tânărul nu a reuşit.

„Mă doare stomacul în fiecare zi. Beau de la vârsta de 16 ani. După ce a murit bunica, am început să muncesc cu ziua. Oamenii cu care lucram mi-au dat să beau și eu. Văzând că uit de toate și că pot dormi noaptea atunci când consum alcool, am început să devin dependent. Efectiv, chiar și acum dacă mă pun la somn fără să beau, nu pot.

Îmi amintesc mereu de cum a fost la Casa de Copii și prin ce chinuri am trecut din cauza mamei mele. Am încercat de mai multe ori să mă las de băut, dar nu am reușit. Am fost internat la Socola de patru ori. Eu m-am dus pe picioarele mele și i-am rugat pe medici să mă ajute să-mi revin. Le-am spus: ‘Scoateți-mi alcoolul din mine, că îmi distrug viața!’. Din păcate, când ajungeam din nou în anturajul de alcoolici, mă apucam iarăși de băut. Eu știu că trebuie să plec din anturajul de alcoolici, dar nu am unde să mă duc”, mai spune tânărul.

Tânărul are doar 5 clase. Acesta povestește că, deși a vrut să studieze mai mult, bunica lui nu și-a mai permis să-l trimită la școală. Am făcut 5 clase.

Citeşte şi Visuri la cheie 25 noiembrie 2020 LIVE VIDEO STREAM PROTV. Povestea unei familii care a trecut prin Infern

Ionel Bănică: De la 16 ani am început să muncesc cu ziua

„Bunica nu a mai avut putere să mă țină la școală. În ultimul an m-am dus cu sacoșa la școală pentru că nu aveam ghiozdan. Nu m-am mai dus. De la 16 ani am început să muncesc cu ziua, să-mi câștig bani pentru mâncare. Munceam un sezon, mă întorceam acasă. Dar acum unde să mă mai întorc dacă mama mea m-a lăsat pe drumuri?

Ea nu are suflet de mamă, nu are suflet de om. A preferat să mă dea pe mine printre străini decât să renunțe la bărbatul ei. Ea trăiește în concubinaj cu un taximetrist din Brașov. Asta e mamă? Ei i-a plăcut bărbatul mai mult decât copilul. Ea spune că tatăl meu Daniel o bătea și de aia m-a dat. La Casa de Copii am crescut vai de capul meu. E greu să trăiești fără mamă”, povestește Ionel Bănică.

Ionel are nevoie de un loc de muncă și de un acoperiș deasupra capului

Ionel este dispus să-și schimbe viața. Cere doar ajutorul oamenilor din jurul lui. Nu vrea nimic pus pe tavă, este dispus să muncească pentru a-și obține independența financiară. Tânărul are nevoie de doar un loc de muncă.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'