Invenţia românească ce ar putea să ne protejeze de COVID: Distruge toţi germenii de pe suprafeţe

Un cercetător român a reuşit să creeze o vopsea specială care să poată distruge toate bacteriile de pe suprafeţe. Soluţia este eficientă şi împotriva noului coronavirus, spun rezultatele celor mai recente teste realizate în laboratorul Institutului de Microbiologie din Valencia.
Alina Costache
25 nov. 2020, 21:47
Invenţia românească ce ar putea să ne protejeze de COVID: Distruge toţi germenii de pe suprafeţe

Invenţia românească a fost deja testată într-o unitate medicală. De altlfel, nu este singurul produs românesc care ne-ar putea ajuta în lupta cu virusul până vine vaccinul.

Invenţia românească, scut împotriva COVID: Distruge toate bacteriile

”În salonul 4 am avut 236 de germeni pe metru cub. După vopsea avem deja o scădere fantastică, chiar saloane în care nu am avut niciun germen”, a declarat un medic, pentru Observator.

Spitalul din Târgovişte a testat deja vopseaua specială. Aceasta a fost folosită într-o secţie unde sunt internaţi pacienţi foarte sensibili la bacterii. Din luna martie şi până acum au fost recoltate probe de trei ori.

„În secţiile acestea în care încărcătura de germeni este foarte mare, este bine să se poată folosi, dar deocamdată totul este foarte plin. Când faci o asemenea acţiune spaţiul trebuie să fie golit.

Rezultatele s-au văzut inclusiv în consumul de medicamente.”, a declarat Carmen Marcu, şefa secţiei de paliatie.

” Vopseaua conţine un oxid de titan, astfel încât el să genereze reacții fotocatalice și în domeniul vizibil. Asta este noutatea absolută a acestei vopsele. Reacția fotocataică la lumina naturală, la lumina unui bec care generează specii de oxigen reactiv. Speciile astea de oxigen distrug absolut tot ce înseamnă materia organică: bacterii, viruși, inclusiv coronavirus.

Şi nu este singurul inventator de soluţii anticovid. Institutul de cercetare în transporturi din subordinea Ministerului Educaţiei a creat roboţi de nebulizare şi lămpi UV. Sunt sisteme pe care le-am putea vedea în curând în şcoli.”, a delarat un cercetător de la Universitatea din Bucureşti.

România se învârte la aproximativ 10.000 de cazuri noi de COVID, în fiecare zi

Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.11.2020 (10:00) – 25.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (99 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.402. Dintre acestea, 1.205 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.974.996 de teste. Dintre acestea, 35.575 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere.

Pe teritoriul României, 43.867 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.701 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

Citeşte şi: Masca de protecţie care omoară coronavirusul. Are 99,98% eficienţă. De unde poate fi cumpărată?
 

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cel mai bun oraș din România pentru tineri. Aici e bine să locuiești, duci o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
A doua recalculare a pensiilor. Are loc tot în 2024. Pensionarii, puși la plată
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
A fost activat sistemul de CONDUS FĂRĂ MÂINI. Poate fi încercat 3 luni, fără costuri
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Investiție de 8 milioane de lire pentru producția de nanoparticule ce captează gaze cu efect de seră
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...