STUDIU. Conform studiului, diferența de temperatură este cu aproximativ 0,6 grade mai puțin, în medie, pentru bărbații de azi față de cei născuți pe la începutul aniilor 1800, și cu 0,23 de grade pentru femeile de astăzi față de cele născute în jurul anilor 1890, conform Science News.
Citește și: Cât durează de fapt să te vindeci de coronavirus. Ce presupune recuperarea
Doctorul german Carl Reinhold August Wunderlich a stabilit în anul 1851 standardul de temperatură a corpului omenesc la 37 de grade. Însă oamenii de știință actuali au descoperit că media actuală este mai mică, conform autoarei studiului, Julie Parsonnet.
Julie Parsonnet, profesoară de medicină la Stanford University, și colegii săi au utilizat în cadrul stududiului trei seturi de date: unul care se referea pe parcursul a 80 de ani la veterani ai războiului civil din SUA, unul care cuprindea un segment reprezentativ al populației civile a țării între 1971 și 1975 și unul despre un grup de adulți între anii 2007 și 2017.
Aceste seturi de date diferă unul față de celelalte în multe privințe, de la numărul subiecților studiului, la datele lor demografice sau la durata colectării informațiilor. Însă aveau în comun măsurarea temperaturii corpului pe o perioadă de timp.
Echipa a utilizat informațiile în două moduri. În primul au creat un model folosind toate seturile de date care arătau limpede scăderea temperaturii în timp; în al doilea au verificat în fiecare set de date dacă scăderea temperaturii era reflectată în informații. Baza de date a războiului civil era deosebit de importantă, deoarece colecta informații pe durată mult mai lungă decât celelalte. Fără al doilea pas, cercetătorii nu ar fi putut fi siguri dacă schimbarea tehnologiei termometrelor putea fi acuzată de tendința de răcire. Dar în interiorul fiecărui set de date semnalul era evident, spune Parsonnet.
STUDIU. Cercetătorii susțin că schimbările de temperatură sunt explicate de schimbările fiziologiei umane. În cele din urmă, viețile americanilor în 2020 sunt foarte diferite de cele ale veteranilor armatei unioniste de acum peste un secol. Microbioamele sunt probabil diferite, mulțumită a ceea ce mâncăm și celor la care suntem expuși, iar volumul de activitate fizică din viața zilnică a oamenilor este și el diferit, aceștia fiind doar doi din mulții factori care pot afecta metabolismul, cu legătură directă cu temperatura corpului.