Închisoare pentru un telefon neplătit la Emag. Cum a încercat o femeie să păcălească sistemul

O tânără în vârstă de 26 de ani din județul Bacău a fost condamnată de judecători la închisoare cu executare pentru o țeapă dată de Emag. Femeia a fost găsită vinovată de înșelăciunea și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Romania TV
24 ian. 2020, 11:20
Închisoare pentru un telefon neplătit la Emag. Cum a încercat o femeie să păcălească sistemul

Sentința a fost pronunțată pe 14 ianuarie de Judecătoria Bacău, la cinci ani de la escroscheria pusă la cale de femeie. Ancheta a fost îngreunată deoarece au fost dispuse mai multe expertiye grafologice, existând suspiciunea că femeia a fost ajutată de către un angajat al firmei de curierat. În urma analizării tuturor probelor, magistraţii au stabilit faptul că vinovată este doar tânăra de 26 de ani. 

Femeia a procurat o copie după copia cărţii de identitate a unei femei din Bacău pe numele căreia a plasat comanda de pe Emag. Aceasta a cumpărat un telefon Samsung S6, în rate, pe care ulterior nu l-a mai plătit. Femeia pe numele căreia s-a plasat comanda a fost executată silit pentru telefon, cu toate că nu l-a comandat sau primit.

Escrocheria a ieşit la iveală după ce IFN-ul, cel care a asigurat plata în rate a înştiinţat titulara de drept că trebuie să plătească ratele la telefonul achiziţionat. Femeia, se afla în căutarea unui loc de muncă în străinătate, a suferit un şoc, anunţându-i fiica despre ce s-a întâmplat. Cea din urmă a realizat faptul că mama sa a fost victima unei înşelăciuni şi şi-a dat seama cine e autorul.

Fiica victimei a povestit anchetatorilor că nu în urmă cu mult timp a oferit o copie după cartea de identitate a mamei sale unei tinere care a asigurat-o pe aceasta că îi poate găsi un loc de muncă în străinătate, doar că are nevoie de copie după acte. Iar în momentul în care a aflat că mama sa trebuie să plătească suma de 3.549.99 de lei pentru telefon, aceasta a contactat-o imediat pe femeie. 

Femeia a recunoscut faptul că a comandat telefonul de pe Emag şi a asigurat-o că va achita contravaloarea acestuia, lucru care nu s-a întâmplat. Aceasta a fost audiată de poliţişti, cărora le-a recunoscut faptele, afirmând faptul că a aplicat pentru achiziţionarea telefonului în rate Cetelem după ce a făcut rost de o adeverinţă de salariat în alb, semnată şi ştampilată, pe care a completat-o cu datele femeii a cărei copie de buletin o avea.

Tânăra în vârstă ade 26 de ani a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. După sustrarea procesului penal, judecătorii au dispus condamnarea acesteia în regim de detenţie, un an pentru înşelăciune şi şase luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”Instanţa apreciază că gravitatea infracţiunii de înşelăciune este ilustrată, în primul rând, de obiectul juridic special al acesteia, fiind lezate relaţiile sociale cu privire la patrimoniul persoanelor, drept fundamental care se bucură de o protecţie specială din partea legii. Mai mult, această infracţiune presupune o anumită rafinare infracţională, persoana care comite o astfel de faptă, trebuind să fie înzestrată cu anumite calităţi de convingere a persoanelor pe care vrea să le păgubească, şi cu capacitatea de a crea aparenţa veridicităţii asupra celor susţinute ca fiind reale. Folosirea documentului falsificat de către inculpată a fost de natură să producă consecinţe patrimoniale în dauna numitei M. I., care a fost executată silit pentru creanţa avută de Cetelem IFN SA. 

Se impune a se menţiona că săvârşirea unei pluralităţi de infracţiuni constituie o cauză de agravare a răspunderii penale.(…) Pedeapsa va fi executată în regim privativ de libertate, în condiţiile în care inculpata nu şi-a exprimat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii şi s-a sustras de la proces”, au motivat magistraţii Judecătoriei Bacău hotărârea.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'