În cadrul conferinţei, vor fi lansate patru documente de politică publică, rezultatele în urma proiectului „Creşterea capacităţii autorităţilor publice de a aborda probleme cheie din educaţie pentru a atinge obiectivele propuse pentru 2030″ („Strengthening the capacity of public authorities of addressing key issues in education and reaching the connected goals set for 2030”).
Proiectul a fost coordonat de către Administrația Prezidențială, iar documentele au fost realizate de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Uniunii Europene de Sprijin pentru Reforme Structurale, proiectul fiind implementat în cooperare cu Comisia Europeană.
Cele patru documente abordează tematici esenţiale pentru reforma sistemului de educaţie românesc, cum ar fi cariera didactică, managementul şcolar, echitarea în sistemul de educaţie şi accesul la o educaţie timpurie de calitate. Documentele includ atât măsuri care pot contribui la atingerea obiectivelor stabilite de Proiectul „România Educată”, cât și exemple internaționale de modalități concrete prin care alte state au soluționat cu succes probleme similare.
În cadrul conferinței vor fi prezentate și alte studii recente, ale unor instituții naționale și internaționale, relevante pentru sistemul de învățământ și va fi lansat un dialog inter-instituțional privind viitorul finanțării educației în România, în contextul priorităților agreate în cadrul Proiectului „România Educată”.