Directorul de exploatare al companiei, Liviu DInu, dă vina pe birocraţie şi legea achiziţiilor, “a fost nevoie de timp pentru fiecare licitație în parte” și afirmă că lucrarea este “unică”.
Compania care administrează reţeaua de tren subteran a Capitalei a scos la licitaţie, în data de 23 ianuarie, ridicarea şi repunerea pe şine a garniturii care a deraiat pe 26 ianuarie 2019 în depoul Berceni.
În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a apărut, la aniversarea unui an de la deraiere, anunțul de licitație. Trecută sub numele “Proiectare și execuție lucrări de intervenție pentru punerea în siguranță a trenului CAF 1322-2322 din Depoul subteran Berceni (ridicare, degajare și repunere pe șine)”, licitația se va încheia, probabil, în luna februarie. Ulterior, vor începe lucrările pentru ridicarea trenului şi repunerea acestuia pe şine.
“Sunt probleme la plafon” Trenul e suspendat de pe 26 ianuarie 2019. Atunci, două vagoane ale acestuia au sărit de pe șine după ce metroul, care gara în depoul Berceni, a rupt un parapet de protecție. Ambele au rămas suspendate la aproape doi metri înălțime față de nivelul terasamentului.” , susţine Liviu Dinu.
Mecanicul de tren a fost transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni cu răni minore, iar reprezentanţii Metrorex au anunţat că vor declanşa o anchetă internă. Şeful sindicatului de la metrou a dat vina ulterior pe softul spaniolilor de la CAF, trenul fiind produs de o firmă iberică.
“O locomotivă care conducea un tren de metrou în depoul subteran din Berceni s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevră. Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei”, spuneau oficialii Metrorex.
”Din 26 ianuarie și până acum unul dintre trenuri este agățat pe niște pereți ai depoului Berceni, de 6,5 milioane de euro, și nu-l putem da jos pentru nu știm ce se întâmplă cu plafonul, riscă să se ducă cu totul, să le cadă în cap oamenilor de acolo”, spunea Rădoi.