Adevărul din spatele scandalului de la Spitalul Universitar. Cine trage sforile pentru un nou manager

Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, a avut o intervenţie televizată şi a declarat că va trimite Corpul de Control al ministrului la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, după apariţia unor imagini în care – conform „legendei” prezentate opiniei publice - este vărsat „sânge contaminat”, plus alte deşeuri infecţioase, într-o chiuvetă a spitalului.  
Filip Stan
29 ian. 2020, 12:40
Adevărul din spatele scandalului de la Spitalul Universitar. Cine trage sforile pentru un nou manager

Ministrul Sănătăţii a spus că situaţia va fi analizată „cu severitate” şi a avertizat, apoi, că „măsurile vor fi foarte dure”. „Imaginile sunt şocante. Mâine vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai şocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă. Nu putem exclude şi alte derapaje. Nu au voie să facă asta (n.red. – să arunce sânge în chiuvetă). Trebuie să respecte procedurile şi vom analiza cu severitate situaţia de la Spitalul Universitar”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Spectacolul mediatic bine pus la punct – cu atât mai mult cu cât, potrivit unor surse medicale, sintagma „sânge contaminat” nu este justificată – a fost iniţiat de deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a declarat că „sângele contaminat” ajunge din chiuvetă în canalizare, ceea ce poate fi un pericol uriaş pentru populaţie.

Totul ar putea părea o adevărată luptă pentru normalitate în sistemul medical şi pentru protejarea permanentă a tuturor cetăţenilor, numai căinteresele – meschine, de altfel – sunt altele, funcţionând, departe de privirile indiscrete, o adevărată „tovărăşie”. Firşte, cineva trebuie să tragă şi sforile, iar „păpuşarul din umbră de la Sănătate” este chiar deputatul USR Emanuel Ungureanu. 

În culisele acestui asediu care vizează Spitalul Universitar din Bucureşti se desfăşoară, pas cu pas, un scenariu care vizează, de fapt şi de drept, eliminarea actualei conduceri a spitalului şi numirea în pole-position a medicului Gheorghe Iana.

Acestuia i s-au adus mai multe acuzaţii, de-a lungul timpului, iar numirea sa la conducerea Spitalului Universitar ar însemna, fireşte, o poartă larg deschisă către bugetul uriaş al spitalului care a devenit un adevărat punct de atracţie pentru personajele din „Tovărăşie”. Alături de Gheorghe Iana, în „schemă” este inclus şi fostul director al Spitalului Universitar de Urgenţă Cătălin Cârstoiu, nimeni altul decât finul lui Traian Băsescu, iar „tovărăşia” coordonată de Emanuel Ungureanu funcţionează ca un angrenaj bine uns.

Mai multe detalii, pe gandul.info

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Anunț de la Casa de Pensii. Când se dau biletele de tratament pentru pensionari
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Raport CIA. Care a fost principala vulnerabilitate a regimului Ceaușescu
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ireal cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce a ajuns să facă fostul antrenor al lotului național de gimnastică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Simona Halep spune adevărul despre Mouratoglou. Ce relație e între ei
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Nicușor Dan ezită să semneze pentru candidatura lui Mircea Geoană la prezidențiale
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...