Trenul Regal nu a efectuat călătoria tradiţională de 1 decembrie 2020. Mesajul Familiei Regale de Ziua Naţională a României

Principesa Margareta, custodele coroanei, şi membrii Familiei Regale nu au putut efectua călătoria tradiţională cu Trenul Regal de Ziua Naţională a României. De 1 decembrie, Familia Regală a României a transmis "La mulţi ani tuturor românilor" şi a publicat imagini inedite, surprinse în timpul călătoriilor cu Trenul Regal.
Razvan Mihalascu
01 dec. 2020, 12:38
Trenul Regal nu a efectuat călătoria tradiţională de 1 decembrie 2020. Mesajul Familiei Regale de Ziua Naţională a României
Trenul Regal nu a efectuat călătoria tradiţională de 1 decembrie 2020

„LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR!

În împrejurările actuale, Majestatea Sa și Familia Regală nu pot efectua călătoria tradițională cu Trenul Regal, de 1 Decembrie, în orașele țării.

Călătoria aduce, în fiecare an, omagiu Regelui Ferdinand Întregitorul și Reginei Maria, în amintirea zilei Marii Uniri.

Călătoria cu Trenul Regal de astăzi are loc virtual. Filmul rememorează prezența fiecărei generații a Familiei Regale în tren”, este mesajul transmis de Familia Regală a României cu ocazia zilei naţionale.

Clipul care însoţeşte mesajul Familiei Regale a României conţine mai multe imagini de colecţie „să ne aducem aminte de trecutul glorios al Trenului şi de călătoriile din zilele noastre ale Familiei Regale, în oraşe din ţară, cu Trenul Regal.

Una dintre fotografiile inedite îl înfăţişează pe Regele Carol I, în timpul manevrelor de la Roman, din 26 septembrie 1898.

Clipul Familiei Regale a României a fost creat pentru a aduce un omagiu Regelui Ferdinand Întregitorul și Reginei Maria, suveranii cărora le datorăm Marea Unire din 1 decembrie 1918.

Povestea Trenului Regal

Trenul Regal folosit în prezent de către Familia Regală a fost inaugurat în anul 1928 și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari.

Trenul a fost fabricat în Italia la solicitarea statului român, la uzinile Ernesto Breda /Construzioni Meccaniche Milano, din 1926 până în 1928. Din păcate, el a fost livrat României și a intrat în serviciul Casei Regale a României la un an după trecerea la cele veșnice a Regelui Ferdinand care, astfel nu s-a putut bucura de el. Primii zece ani din istoria trenului sunt legați de Regina Maria, de Regele Mihai, de Regina Mamă Elena și, desigur, de Regele Carol al II-lea.

Trenul Regal a fost inițial folosit la realizarea vizitelor de Stat din țările vecine, la vizitarea comunităților urbane și rurale. De atunci încoace, el a fost în permanență un mijloc de a face legătura între Coroană și comunitățile locale, dar și un simbol al statului român.

În anii 1940, Regele Mihai, alături de Regina Elena, a folosit Trenul Regal în foarte multe ocazii. Al Doilea Război Mondial a făcut ca Suveranul, alături de Regina-mamă, să petreacă nenumărate clipe alături de oameni, de comunități, de familii românești.

Trenul este compus din cinci vagoane : Vagonul Sufragerie, Vagonul Regelui, Vagonul Reginei, Vagonul Invitaților și Vagonul Casei MS Regelui.

Vagon Sufragerie este compus din două spații : sufrageria propriu-zisă cu o capacitate de 24 locuri la masa și salonul cu 12 locuri. Sufrageria este folosită pentru dineurile oficiale sau ca spațiu pentru primirile protocolare. Salonul este folosit ca anticamera pentru sufragerie sau pentru întruniri.

Cu Trenul Regal au călătorit, până în acest moment, patru generații ale Familiei Regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai și Majestatea Sa Margareta, conform informaţiilor publicate de Familia Regală.

Citeşte şi: Ceremonie restrânsă în Capitală de Ziua Națională a României. Președintele Iohannis: Pandemia ne obligă să onorăm această zi în alte registre decât cele obișnuite

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Pasărea care zboară mai sus decât avioanele. Ajunge chiar și la 11.300 de metri
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
Playtech.ro
Se schimbă legea pentru românii care stau la bloc sau la casă. Amendă de 12.000 de lei dacă îți deranjezi vecinii, au explodat sancțiunile
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Criza politică dă de pământ cu economia României. La ce se așteaptă experții anul acesta
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Bebe Cotimanis i-a surprins și pe apropiați cu ultimul mesaj. Ce i-a transmis fiului său
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Primele reacții internaționale după taxele vamale anunțate de Donald Trump de „Ziua eliberării Americii”
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Creștere obligatorie a pensiilor decisă de judecători! Cine ar putea primi cu 50% mai mult la pensie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)