Șoferii care practică transportul alternativ au o serie de obligații: să aibă mai mult de 21 de ani, cel puțin doi ani de „șoferie” în spate și cazierul curat. În ceea ce privește documentele, pe lângă cele prevăzute de codul rutier, conducătorul auto trebuie să aibă asupra sa certificat de atestare profesională, copia conformă a a autorizației de transport alternativ, asigurare de persoane și bunuri și asigurare de răspundere civilă și ecusonul de transport alternativ și amenzile sunt cuprinse între 1000- 5000 lei.
Una dintre obligațiile companiilor de ridesharing este obținerea unui aviz de la Ministerul Comunicațiilor pentru platforma digitală prin intermediul căreia sunt prestate serviciile. Majoritatea firmelor de pe piață l-au obținut. Lipsa acestuia se sancționează cu amendă de la 50 de mii la 100 de mii de lei.
După un șir de proteste ale taximetriștilor împotriva firmelor de ridesharing care de câțiva ani au intrat pe piața din România, legea care reglementează transportul alternativ își intră în drepturi de la 1 februarie.