DINAMO – ASTRA 2-0: Câinii trag cu dinţii de ultima şansă

Formaţia Dinamo a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a XXIII-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Perovic ’65 (penalti) şi Grigore ’73.  
Filip Stan
01 feb. 2020, 15:20
DINAMO - ASTRA 2-0: Câinii trag cu dinţii de ultima şansă

Formaţia Dinamo a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a XXIII-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Perovic ’65 (penalti) şi Grigore ’73.

Fotbalistul Denis Alibec a declarat sâmbătă seară, după meciul cu Dinamo, pierdut de Astra Giurgiu cu scorul de 0-2, că el şi colegii săi au evoluat cu teamă, de parcă ar fi întâlnit Real Madrid. El a criticat arbitrajul, menţionând că probabil „sunt jocuri făcute să intre şi Dinamo în play-off:.

„În primul rând nu am avut atitudine în joc, am jucat parcă cu frică de Dinamo. Având în vedere că i-am bătut pe unde i-am prins, azi am jucat ca şi cum am fi jucat cu Real Madrid, am greşit toate pasele. Arbitrul, aţi văzut şi dumneavoastră, Perovic dă mingea pe lângă Dima, mai face doi paşi şi cade, dă fault. Fabbrini intră în Crepulja şi dă penalti. La noi, de două ori mi-a pus-o pe gleznă, nici măcar galben. Probabil sunt jocuri făcute să intre şi Dinamo în play-off. Nu ai cum, ca arbitru de Champions League cum se consideră domnul Haţegan să nu vezi nişte lucruri foarte simple. Le-am văzut şi eu din jumătatea adverse”, a spus Alibec, potrivit telekomsport.ro.

Denis Alibec a precizat că nu a fost lăsat să plece de la Astra: „Nu am refuzat-o eu, nu am fost lăsat să plec. Am discutat cu domnul Niculae şi am căzut de comun acord să rămân până în vară, să ne batem la campionat. Am vorbit şi cu cei de la naţională şi mi-au spus că dacă voi continua aşa, voi fi convocat. Depinde doar de mine să fiu acolo”.

El a criticat conducerea clubului: „E numai vina conducerii că s-a ajuns la acea depunctare. Pentru punctele de azi e vina noastră”.


DINAMO – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Ca să mai spere la play-off, Dinamo e obligată să câștige în această seară cu Astra Giurgiu. Chiar și cu o eventuală victorie, misiunea „câinilor” rămâne una dificilă: aceștia depind și de jocul rezultatelor celorlalte contracandidate la play-off.

DINAMO – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV:

”Câinii” au șanse din ce în ce mai mici să prindă un loc de play-off la finalul acestui sezon regular, și ar putea pierde matematic orice șansă de a se clasa în primele șase echipe din Liga 1 în cazul unui eșec în această seară în fața Astrei. Trupa pregătită de Dusan Uhrin este pe locul nouă, cu 28 de puncte, la egalitate cu Sepsi și la șapte puncte de Viitorul, ocupanta ultimului loc de play-off.

Pe lângă situația complicată din clasament, Dinamo nu beneficiază deloc de un parcurs ușor în 2020. FC Voluntari (deplasare), FCSB (acasă) și Gaz Metan (deplasare) sunt ultimele adversare ale elevilor lui Uhrin din acest sezon regular.

În această iarnă, Dinamo i-a pierdut pe Denis Ciobotariu și Dan Nistor, plecați la CFR Cluj, respectiv Universitatea Craiova. Pe lista celor plecați din ”Ștefan cel Mare” mai sunt și Gabriel Moura, care a semnat cu Gaz Metan, dar și Linas Klimavicius, care va juca la Poli Iași.

De partea cealaltă, Astra are nevoie de o victorie pentru a trece, cel puțin temporar, pe primul loc în Liga 1.

ECHIPELE PROBABILE DINAMO – ASTRA:

Dinamo: 93. Piscitelli l 26. Kostrna, 16. M. Popescu, 27. R. Grigore, 7. Skovajsa l 17. N’Diaye l 22. Sorescu, 24. Mrzljak, 31. Fabbrini, 98. Mihaiu l 18. Perovici  
REZERVE: 1. Straton, 5. A. Răuță, 6. Bejan, 8. V. Lazăr, 19. D. Popa, 20. Sin, 99. Moldoveanu 
ABSENȚI: Puljici, I. Filip, Corbu (suspendați), Montini, Neicuțescu (accidentați)
ANTRENOR: Dusan Uhrin

Astra Giurgiu: 33. Kitanov l 44. Enache, 4. Graovac, 5. C. Dima, 3. Radunovici l 77. Stahl, 21. Crepulja, 6. G. Simion, 88. Begue l 7. Alibec, 19. Fatai 
REZERVE: 1. Lazar, 9. Tounkara, 10. Biceanu, 23. Dandea, 30. Tamaș, 50. Budescu, 99. D. Gheorghe 
ABSENȚI: Răduț (accidentat), Takayuki (fără „carte verde”)
ANTRENOR: Bogdan Andone

Arbitru: Ovidiu Hațegan / A1: Octavian Șovre / A2: Sebastian Gheorghe / Observator: Irina Mirț
Stadion: „Ștefan cel Mare”

DINAMO – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Declaraţii înainte de derby

„Astra are o echipă foarte bună, pe care o respectăm, au trei jucători de calitate în faţă, Alibec, Budescu, Fatai, un fundaş central pe măsură, Tamaş, dar noi trebuie să ne concentrăm la echipa noastră, să fim concentraţi toate cele 90 de minute de joc. În pregătiri am observat că ne pierdeam concentrarea în ultimele 10 minute, ultimele 15 minute. Sper că suntem pregătiţi să facem un meci bun. Lazăr este puţin în urmă cu pregătirea fizică dar acum este cam târziu să ne gândim că ar putea juca sâmbătă. Sper ca în cel mult 14 zile să fie gata să intre 90 de minute. Am găsit un atacant dar nu s-a realizat transferul. Sper ca în câteva zile să se facă. Acum îi avem doar pe Popa şi pe Perovic şi este important pentru mine să am cel puţin patru jucători”, a declarat Dusan Uhrin, înaintea meciului.

Bogdan Andone: „Dinamo nu arată rău deloc”

„Aşteptăm un meci bun, o evoluţie bună chiar dacă e primul meci al sezonului şi nu ştim încă ce ritm de joc avem şi probabil vom mai avea nevoie de un meci, două ca să ne găsim ritmul din toamnă, dar mergem să facem un meci bun, să adunăm puncte, să ne consolidăm poziţia în clasament şi să ne apropiem de play off.

Meciul se joacă pe teren, Dinamo s-a întărit în această iarnă, chiar dacă i-a pierdut pe Nistor şi Ciobotariu a luat jucători în pauza de iarnă, l-a recuperat pe Fabrini, sunt Sorescu, Perovici, jucători periculoşi, de careu.

Nu arată deloc rău, i-am văzut şi în meciurile amicale pe care le-au jucat în Spania, au arătat bine”, a spus, la rândul său, antrenorul giurgiuvenilor, Bogdan Andone.

Dinamo Bucureşti – Astra Giurgiu, sâmbătă – 1 februarie, ora 20.00

Dinamoviştii au încheiat etapa a 22-a pe poziţia a 9-a, la șapte puncte de play-off, astfel că bucureştenii vor încerca să aibă un final de sezon regulat perfect, care să le asigure calificarea în primele șase.
-O înfrângere a suferit gruparea roş-albă în ultimele 10 jocuri disputate în campionat pe teren propriu, 1-2 cu Sepsi OSK, în rest au șapte victorii şi două rezultate de egalitate.
Cu 13 victorii reuşite, dintre care opt consecutive (recordul stagiunii), gruparea giurgiuveană a avut un parcurs formidabil în acest sezon, la finalul căruia speră să repete performanţa din 2015-2016, când a cucerit singurul titlu din istoria clubului.
11 dintre cele 32 de goluri înscrise de Dinamo au fost izbutite din faze fixe. 
– Nouă goluri au marcat bucureştenii cu capul, locul 2 la acest capitol, după CFR Cluj.
– 23 dintre cele 32 de goluri au fost înscrise în repriza secundă.
Astra a înscris de 33 de ori, însă numai 12 goluri au fost izbutite în deplasare.
– Opt goluri a marcat gruparea giurgiuveană pe contraatac, cele mai multe dintre toate competitoarele.
Defensiva a fost marea problemă din tabăra dinamoviştilor în ediţia curentă. Aceştia au încasat 37 de goluri, dintre care 23 în repriza secundă.
Șapte dintre cele 21 de goluri primite de sitari au avut la bază un moment static.

Dinamo şi Astra s-au mai întâlnit de 35 de ori în principala competiţie internă, de 11 ori au câştigat bucureştenii, de 14 ori s-au impus giurgiuvenii, iar 10 jocuri s-au terminat la egalitate.
Palmares cu Dinamo gazdă: 17 meciuri – 6 succese Dinamo – 6 remize – 5 victorii Astra.

– Prima partidă a avut loc pe 12 septembrie 1998, Dinamo – Astra 2-0, goluri Jean Vlădoiu şi Adi Mihalcea. Pe băncile tehnice s-au aflat Cornel Dinu, respectiv Gabi Stan.
– Întâiul succes din contul Astrei s-a consemnat pe 13 iunie 2001, 4-3 pe arena din Ploieşti (Dăscălescu, Ilyeş, Crăciun, Stancu / Drăgan, Zicu, Ichim).
– O singură întâlnire s-a încheiat fără gol, pe 11 decembrie 2011, cu Astra gazdă.
– Cea mai mare diferenţă de scor: 6 decembrie 2014, Astra – Dinamo 6-1.
– Ultima victorie din contul bucureştenilor: 10 aprilie 2017, Astra – Dinamo 1-2. Mai mult, gruparea roş-albă nu a mai câştigat pe teren propriu în campionat din 20 aprilie 2014, Dinamo – Astra 2-0.
Cea mai recentă întâlnire directă: 21 septembrie 2019, Astra – Dinamo 3-2, goluri înscrise de Budescu – dublă, Crepulja, respectiv M. Popescu şi R. Moldoveanu.

Mediile de vârstă
Dinamo – 25 ani şi 7 luni;
Astra – 25 ani şi 10 luni.

Partida ar putea consemna şi un duel între doi dintre jucătorii care s-au numărat printre surprizele plăcute din acest sezon, Deian Sorescu, cinci goluri şi cinci pase decisive, respectiv Valentin Gheorghe, opt goluri şi două pase decisive.

Dinamo – Astra online. Duelul antrenorilor
În toamna lui 2019, Duşan Uhrin Jr. a revenit în campionatul României după mai bine de opt ani (ultimul meci: 21 mai 2011, FC Timişoara – Dinamo 4-1). Tehnicianul ceh a impresionat pe banca timişorenilor, atunci când s-a aflat cu studenţii bănăţeni în lupta pentru titlu până în ultimele etape din sezonul 2010-2011. A bifat 89 de meciuri în CASA Liga 1, 45 victorii, 24 remize şi 20 înfrângeri.
Bogdan Andone s-a întors pe banca giurgiuvenilor, de astă dată ca principal. El a fost secundul lui Marius Şumudică în ediţia 2015-2016, atunci când Astra a câştigat singurul titlu din istoria clubului. 
Palmares Bogdan Andone în Liga 1: 14 jocuri – 11 victorii – o remiză – două înfrângeri.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!