Castelul Bran, alături de Triunghiul Bermudelor, într-un top internaţional

"Adevărul terifiant despre groaznicul prinţ Vlad te va face cu siguranţă să te uiţi în spatele tău când vizitezi castelul", sunt de părere autorii acestui top, de la site-ul Hotwire.com, care plasează castelul Bran pe locul 9.
Romania TV
27 oct. 2012, 11:44
Castelul Bran, alături de Triunghiul Bermudelor, într-un top internaţional

Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai înspăimântătoare zece destinaţii de Halloween, realizat de un site turistic, alături de alte locuri celebre pentru istorii terifiante precum Hollywood şi Triunghiul Bermudelor, informează Reuters.

Poate nu ai nevoie de usturoi şi ţepuşe când vizitezi Castelul Bran din Transilvania, România, dar adevărul terifiant despre groaznicul prinţ Vlad te va face cu siguranţă să te uiţi în spatele tău când vizitezi castelul”, sunt de părere autorii acestui top, de la site-ul Hotwire.com, care plasează castelul Bran pe locul 9.

Ei vorbesc despre reputaţia de sadic a lui Vlad Ţepeş, binecunoscută în toată lumea. „Deşi nu se credea despre el că este un vampir, inumana lui sete de sânge a fost elementul declanşator pentru romanul lui Bram Stoker „Dracula””, mai scriu autorii acestui top, care spun că acest castel poate fi vizitat pentru a simţi „mânia lui Dracula”.

Liderul topului este Hollywood, Los Angeles, care, deşi este un loc strălucitor, a fost marcat de multe tragedii. Se spune că stafiile lui Marilyn Monroe şi Montgomery Clift încă bântuie Hollywood Roosevelt Hotel, iar alte fantome „locuiesc” în Grauman’s Chinese Theatre, dar şi pe semnul „Hollywood” care veghează cartierul cinematografiei. Există, de asemenea, un tur al celor mai celebre cazuri de crimă, fiind amintite, printre altele, Sharon Tate şi Janis Joplin.

În acelaşi top au mai fost incluse, în ordine, Salem, Massachusetts (procesul vrăjitoarelor din 1692), New Orleans, Louisiana (Mardi Gras, voodoo şi vampiri), Sleepy Hollow, New York (legenda călăreţului fără cap), Edinburgh, Scoţia (atacuri militare sângeroase, torturi şi execuţii), Praga, Cehia (fantome răutăcioase, un golem care ar proteja cartierul evreiesc, Castelul din Praga), Triunghiul Bermudelor (cele mai misterioase dispariţii – peste 50 de nave şi 20 de avioane), Paris, Franţa (catacombele, cimitirul Père Lachaise etc.).

Ultima poziţie a topului este ocupată de Moscova, Rusia, marcată de legende sumbre şi spirite vechi de sute de ani, cu o reţea de catacombe care include o cameră de tortură şi un pod care a fost locul unei sinucideri în masă.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor cu felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor sau ca lanternă, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Satul din România care arată la fel ca un labirint. De ce au fost construite drumurile așa
Capital.ro
Se schimbă BANII CASH. Decizia luată de Banca Centrală. Băncile se vor alătura
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Conducerea Dacia, decizie fără precedent. Cum va fi afectat modelul Spring
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
S-a dat ordin în UE și toată România. Este obligatoriu din 3 iulie. Nu se mai poate vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!