Victor Ponta, către Dacian Cioloş: „Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Fostul premier Dacian Cioloş, Alianţa USR-PLUS, a participat miercuri la o dezbatere electorală cu reprezentanţii celorlalte partide participante la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ocazie cu care a avut un schimb de replici aprins cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, pe tema vaccinării anti-Covid.
George Russo
02 dec. 2020, 23:45
Victor Ponta, către Dacian Cioloş:

Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seară, la Digi24, în contextul unei discuții despre vaccinare, întrebându-l  pe reprezentantul USR-PLUS dacă are nevoie să îi ceară aprobarea lui Gregorian Bivolaru (fondatorul MISA) pentru a se vaccina.

Întrebarea lui Ponta a venit în contextul în care, întrebaţi dacă se vor vaccina anti-Covid, atunci când acest lucru va fi posibil, toţi participanţii la dezbatere au răspuns categoric afirmativ, în afara lui Ciloş, care a nuanţat răspunsul.

„Voi lua decizia după ce toate informațiile pertinente vor fi prezentate de oameni competenți, ca să nu alimentăm teorii ale conspirației.”, a spus Cioloş.

”Să îl întrebăm pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”, a venit imediat replica lui Ponta.

Victor Ponta şi ceilalţi candidaţi afirmă că se vor vaccina anti-Covid

Tomac: „Categoric. Abia aștept să sosească vaccinul în țară. Suțin, cred cu tărie acest vaccin. Va fi un vaccin sigur.”

Sighiartău: „Da, voi folosi acest tratament, chiar dacă nu sunt în categoria risc, dar ca să protejez.”

Ponta: „Da, si eu și familia, dar numai după ce mai întâi se vor vaccina persoanele vulnerabile, nu politicienii întâi. Nu trebuie să fie obligatoriu, e important să explicăm populației.”

Rafila: „Evident. Dar numai după autorizarea Agenției Europene și toate efectele adverse vor fi explicate bine populației. Ele nu vor înlocui prevenția.”

Barna: „Sunt pentru vaccinare în general.Trebuie să avem încredere în oamenii de știință. Avem nevoie de o informare clară și detaliată despre persoanele care vor fi vaccinate și ce riscuri vor apărea.”

Întrebat miercuri seară, la România TV, dacă se va vaccina împotriva noului coronavirus, Marcel Ciolacu a răspuns şi el afirmativ, fără ezitare.

„Sigur! Am şi spus: sper să nu mă vaccinez înaintea mamei mele, pe care nu am văzut-o de cinci luni şi care cu toţi fraţii am izolat-o, săraca, în casă. Dar, categoric, mă voi vaccina. Este singura posibilitate. Mă bucur, totodată, că vaccinarea nu este obligatorie în România. Fiecare om trebuie să decidă singur. Dar ne-a ajutat Dumnezeu să avem specialişti care trebuie să ia locul nostru, al politicienilor, să vină la televizor şi să explice de ce este bine să se vaccineze lumea”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri seară, la România Tv.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre eventualitatea unui lockdown: „Nu ar trebui să se impună carantinarea naţională. Poate fi evitată, dacă se iau măsuri la nivel local”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'