Clotilde Armand, acuzată la DIICOT de evaziune fiscală. Prejudiciu de 300.000 de euro

Unul din liderii importanți ai USR-PLUS are, de două zile, o plângere penală pe numele său la DIICOT, pentru evaziune fiscală, presupusul prejudiciu, în caz că faptele se confirmă, fiind de aproximativ 300.000 de euro.
George Russo
03 dec. 2020, 20:07
Clotilde Armand, acuzată la DIICOT de evaziune fiscală. Prejudiciu de 300.000 de euro

Clotilde Armand este acuzată de evaziune fiscală practicată timp de trei ani, periodă în care ar fi încasat 300.000 de euro, sume ferite de taxe și impozite, conform denunţului depus și înregistrat la DIICOT pe data 2 decembrie 2020 şi semnat de Diana Elena Perniu, informează Evz.

Armand este acuzată că a comis evaziunea fiscală în perioada martie 2017 – februarie 2020, în care liderul USR-Plus a încasat de la firma Egis România suma de 1.313.554 de lei, aproximativ 300.000 de euro, venituri pentru care Clotilde Armand ar fi plătit taxe și impozite substanțial mai reduse decât cei 45% prevăzuţi de Codului Fiscal. Metoda eludării nivelului de impozitate folosit de liderul USR-Plus ar fi fost disimularea contractului de muncă de la firma Egis în contract PFA.

Clotilde Armand acuzată că a declarat veniturile pe PFA, deşi era angajată

Concret, denunțătorul precizează în documentul depus la DIICOT faptul că pe perioada martie 2017-februarie 2020, când Clotilde Armand a exercitat în firma Egis România S.A. funcția de director de dezvoltare a afacerilor a fost remunerată pe baza unui contract PFA (persoană fizică autorizată) și nu pe statutul unui salariat al Egis România deși liderul USR-Plus a funcționat în cei trei ani ca un salariat cu poziția de director. Situație nepermisă de Codul Fiscal.

„Făptuitoarea Armand Clotilde a încheiat cu angajatorul său, Egis România un contract de prestări servicii, prin intermediul unei persoane juridice autorizate denumite «Armand Clotilde Marie Brigitte – PFA» cu sediul în strada Roma nr. 41, cam. 1, sector 1, București, înmatriculată în registrul comerțului București sub nr. F/40/565/2017, CUI 37317629. Persoana fizică autorizată a fost radiată pe data de 12 februarie 2020” subliniază denunțătorul în documentul depus la DIICOT.

În denunț se precizează că persoana/persoanele care prestează activități independente pe contract PFA trebuie să facă parte dintr-un corp profesional reglementat de legi specifice. Exemple: contabilii autorizați și experții contabili, consultanții fiscali, auditorii financiari, mediatorii, avocații, notarii publici sau practicienii în insolvență.

„Armand Clotilde nu face parte din nici un corp profesional. De fapt, cum singură menționează, activitatea ei este de director. În concluzie, cum cel puțin 5-6 din cele 7 condiții ale art. 7, punct 3 Cod Fiscal nu le îndeplinește, rezultă în mod clar că Armand Clotilde nu a prestat niciodată o activitate independentă (PFA) ci o activitate dependentă (director în Egis) în sensul legii fiscale. Și pentru a presta o astfel de activitate aparent independentă a simulat prin intermediul unui PFA încheierea unui contract de prestări servicii cu Egis România, față de care, în realitate, avea o relație de dependență, specifică unui contract de muncă”, precizează denunțătorul.

Ca argument că liderul USR-Plus a lucrat ca salariat al firmei și nu ca PFA, denunțătorul spune că directorul Clotilde Armand a avut la dispoziție toată logistica aferentă unui angajat: cartelă de acces ca toți salariații, a folosit serverul de internet al Egis România, a deținut o adresă de e-mail locală, [email protected]. Iar serviciile prestate de Clotilde Armand „erau, de fapt, salariale: responsabilități, subordonări, etc. Un prestator extern de servicii independente, respectiv PFA, nu ar avea nimic din toate acestea” susține denunțătorul.

Citeşte şi: Percheziţii DNA în trei judeţe într-un dosar de corupţie privind achizițiile pentru materiale COVID

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...