Antonescu: Venirea lui Becali nu infirmă primatul ideilor asupra oilor în dezvoltarea omenirii

Preşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", că venirea lui Gigi Becali în USL nu infirmă primatul ideilor asupra oilor, el arătând că odată cu Becali au mai venit şi oameni care se ocupă cu ideile.
Romania TV
28 oct. 2012, 09:58
Antonescu: Venirea lui Becali nu infirmă primatul ideilor asupra oilor în dezvoltarea omenirii

„Faptul că Gigi Becali vine şi el în USL şi candidează pe un loc nu infirmă – dar deloc – primatul ideilor asupra oilor în dezvoltarea omenirii”, a spus Antonescu, într-o emisiune TV, referindu-se la declaraţiile lui Tăriceanu.

Fostul premier şi lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un comentariu privind manipularea ideilor şi a oilor, în legătură cu candidatura lui Becali din partea PNL.

„Eu cred că domnul Tăriceanu ştie – şi poate era bine să spună – că odată cu venirea lui Gigi Becali au mai venit nişte oameni în rândurile şi pe locurile eligibile ale PNL care se ocupă cu ideile. Profesorul Vlad Nistor, care a fost decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti şi este preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti se ocupă cu ideile, nu cu oile. Profesorul Daniel Barbu, care a scris două cărţi extraordinare, care a fost şi decan, acum este unul din cei mai reputaţi specialişti în ştiinţe politice, este titularul catedrei de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, se ocupă cu ideile, dar chiar cu ideile astea politice. Mă opresc aici, dar aceste lucruri trebuie spuse, cu siguranţă domnul Tăriceanu le ştie”, a spus Antonescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu se află „într-o tensiune” cu fostul premier şi lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu pe tema candidaturii lui Becali din partea PNL.

„În orice caz, dacă ar fi să ne căutăm motive de tensiune, am găsi unele mai serioase decât prezenţa sau absenţa lui Gigi Becali”, a spus Antonescu, el adăugând că nici Andrei Chiliman nu reprezintă un subiect de tensiune.

Nu acesta (Gigi Becali, n.r.) a fost un subiect de tensiune în PNL, nu acesta a fost un subiect de alegere. Am văzut formule aberante – nu am ce să fac, ele ţin de libertatea comentariului – şi din interiorul PNL şi din afara lui: Gigi ales în dauna lui Tăriceanu. Dar când am avut noi de ales între Becali şi Tăriceanu? Faptul că domnul Tăriceanu a avut în această privinţă o altă părere decât zdrobitoarea majoritate a forurilor de decizie ale PNL e cu totul altceva”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a afirmat că mass-media au făcut din Gigi Becali un „soi de supervedetă, adesea comică” a politicii româneşti, el arătând că prezenţa acestuia pe listele USL e socotită „acceptabilă”.”Gigi Becali are în politica din România importanţa pe care dumneavostră i-aţi acordat-o – mai mare, mai mică. Nu PNL, nu USL au făcut din Gigi Becali un soi de supervedetă, adesea comică, a politicii româneşti, ci relaţia sa cu mass-media”, a spus Antonescu.

El a spus că prezenţa lui Becali pe listele USL e considerată „acceptabilă”. „Din punctul nostru de vedere, într-un asemenea moment, în care am construit o mare coaliţie, prezenţa lui Gigi Becali a fost socotită acceptabilă. Că se face o discuţie enormă în jurul lui Gigi Becali e opţiunea dumneavostră, a presei”, a adăugat Antonescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că prezenţa lui Becali în PNL este formală şi că nu se pune problema să aibă funcţii în partid sau să i se dea funcţii administrative cum e cea de ministru.

„Acordul constă în această asociere şi în candidatura domnului Becali. Prezenţa în PNL e formală. (…) Dacă după alegeri Gigi Becali va dori că continuie activitatea cu partidul său, să devină deputat independent, să devină un deputat independent inclus în majoritatea USL sau să se integreze cu adevărat în PNL – asta e opţiunea domniei sale şi la o asemenea opţiunea vom vedea atunci. Dar nu se pune acum problema să aibă nişte funcţii în PNL sau prim-ministru”, a răspus Antonescu, întrebat dacă USL îi va da lui Becali funcţii după parlamentare sau îl va face ministru.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul care are dinți de cupru. E o creatură cu aspect înfiorător, cu care nu ai vrea să ai de-a face
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Playtech.ro
Război pe averea lui Alain Delon. Copiii celebrului actor se ceartă pe bani. Cui va rămâne întreaga moștenire
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pielea noastră este plină de microbi. Ar trebui să învățăm să îi iubim
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Laurențiu Reghecampf a pierdut procesul cu Universitatea Craiova și i s-a pus sechestru pe vilă
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...