Pe reţelele de socializare au început să apară imagini spectaculoase. Materialul video a fost filmat de o locuitoare a oraşului Suceava, Miha Irina:
Mii de locuinţe din judeţul Suceava au rămas marţi fără curent electric din cauza avariilor provocate la reţea de vântul puternic, județul Suceava fiind vizat de trei avertizări de fenomene meteo-hidrologice periculoase, dintre care un cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsoare viscolită și vizibilitate redusă, şi două coduri galbene de intensificări ale vântului. Totodată, pompierii au fost nevoiţi să intervină în municipiul Suceava la înlăturarea unor învelitori de tablă de pe constucţii, în pericol de a fi smulse de vânt, informează Monitorul de Suceava.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Găşpărel, a transmis printr-un comunicat de presă că la ora 19:00 nu erau probleme pe drumurile din judeţ. În perioada în care judeţul s-a aflat sub incidenţa codurilor de vreme rea, DelGaz Grid a intervenit cu peste 18 echipe operative pentru remedierea unor avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi aproape 7800 de consumatori din Dorna Candrenilor, Dărmănești, Dorneşti, Şerbăuţi, Ipoteşti, Salcea, Vereşti, Baia, Mănăstirea Humorului. DelGaz Grid a comunicat marţi, la ora 18:00, faptul că 3967 de consumatori erau în continuare fără curent electric, în acest sens acționându-se cu 15 echipe operative în teren.
„Dispeceratul SGA Suceava a comunicat faptul că nu sunt depăşite cotele de atenție în bazinele hidrografice din județul Suceava. Se execută în continuare misiuni de monitorizare pe cursurile de apă din bazinul hidrografic de munte, în vederea identificarii eventualelor formațiuni de gheaţă. În urma avertizărilor meteo-hidrologice valabile în județul Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgențăal județului Suceava a intervenit la 2 îndepărtări de elemente de construcție în pericol de colaps (învelitoare din tablă), ambele în municipiul Suceava. Nu au fost identificate victime, capabilitățile de intervenție acționând pentru limitarea și îndepărtarea factorilor de risc identificați. De asemenea, s-au mai executat cinci monitorizari ale căilor de comunicație rutieră, în special în zona pasurilor Mestecăniş, Tihuţa și Palma”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.
Citeşte şi: VIDEO Imagini spectaculoase cu o furtună de zăpadă venind pe Marea Neagră