Partidul AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020. AUR a avut pe 24 ianuarie 2020 prima adunare a congresului, iar conducerea aleasă este formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu.
Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric. Acesta a fost unul dintre cei care au iniţiat „România pentru Familie”, absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie, și doctor în filosofie în 2005. Formaţiunea politică urmăreşte unitatea românilor de pretutindeni „pentru însăși existența noastră ca neam”.
Programul politic al partidului arată că are „viziune spiritualistă, pe care o opune categoric vederii plate a materialismului vulgar”.
„Suntem încredințați că miza fundamentală a vieții noastre este una spirituală, fără legătură cu inepta ambiție a progresului material. În mod evident, această poziționare a noastră nu înseamnă că suntem împotriva căutării firești a bunăstării de către fiecare persoană, dar respingem idolatria banului, considerând câștigul material un mijloc, nu un scop în sine”, susține programul AUR.
Printre obiectivele AUR se regăsește și cel care l-a făcut pe Simion cunoscut în spațiul public din România, și anume asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de țară. Astfel, AUR își propune printre altele și libertate personală, religioasă, economică, politică, stat de drept, justiție independentă și funcțională.
Familia este baza oricărei societăți sănătoase. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine și să apere familia. Membrii unei familii au o legătură de sînge, dar şi una de ordin spiritual, integrată în unitatea complexă a neamului.
Națiunea este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură și o istorie comună, indiferent că se regăsesc între granițele aceluiași stat sau nu. Iubirea de neam este firească și se exprimă prin păzirea şi afirmarea creatoare a fiinţei şi geniului naţional, precum şi printr-un efort conştient de armonizare cu celelalte neamuri, în concertul universal al omenirii.Idealul național este reunificarea tuturor teritoriilor care aparțin comunităților românești istorice.
Credința creștină este fundament al civilizației europene și izvor de sănătate morală. Libertatea și demnitatea persoanei sînt de neconceput în absența legii morale, care este conținută în învățătura de credință.
Libertatea este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu pentru om și se cuvine apărată și păstrată. Libertatea de gîndire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică sînt esențiale într-o democrație.
Partidul Aur a organizat un ”protestul menit să facă dreptate pentru România”, în Piaţa Victoriei.
„Văd o țară depopulată și sărăcită. Se nasc mai mulți copii români peste hotarele țării decât în interiorul lor! Ne-am săturat și spunem „STOP”. Suntem suficient de determinați ca să terminăm o dată pentru totdeauna cu acest jaf național. Trebuie ca noi, românii, să fim principalii beneficiari ai resurselor naturale ale României: păduri, petrol, gaze naturale. Vrem Maramureșul, vrem Bucovina, Ardealul, Moldova, Banatul, Țara Românească, Oltenia, toate unite și îndestulate! Vrem unirea românilor împotriva sistemului care ne-a condus în ultimii 30 de ani. Vrem dreptate pentru România!”, spune George Simion, co-președinte AUR.
1. Desfășurarea procesului de învățământ în școli, nu în sistem online, cu asigurarea condițiilor de igienă impuse de pandemie. Toaletele și apa curentă nu trebuie să lipsească din nicio școală;
2. Demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în contextul accidentului de circulație provocat în data de 30 august, pentru încălcarea flagrantă a regulilor de conduită pe drumurile publice, sfidarea participanților la trafic și aruncarea întregii responsabilități pe umerii unui militar care are constrângeri în a reacționa public;
3. Anchetarea achizițiilor publice făcute în pandemia de SARS-CoV-2 și, după caz, recuperarea prejudiciilor acolo unde acestea s-au realizat cu încălcarea legii (obținerea de foloase necuvenite, achiziția de mărfuri neconforme, infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, mită, trafic de influență etc.);
4. Renunțarea la măsurile derogatorii de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și restabilirea dreptului la libertatea întrunirilor și adunărilor publice, fără îngrădire;
5. Asigurarea accesului imediat la medicamente vitale pentru populație (precum Euthyrox sau tratamentele necesare bolnavilor de cancer și de alte boli grave) prin punerea sub control militar a achizițiilor necesare și a modului de distribuire;
6. Asigurarea asistenței medicale în spitale pentru bolnavii cu afecțiuni cronice;
7. Anchetă extinsă a Consiliul Concurenței referitoare la poziția de monopol a companiilor austriece care desfășoară activități în sectorul forestier;
8. Anchetarea cu celeritate de către Procuratura Generală a marilor privatizări făcute după căderea comunismului;
9. Sistarea procedurilor de vânzare a pachetelor majoritare deținute de statul român la companii precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, TAROM ș.a.;
10. Clasificarea hidrocentralelor de pe râul Jiu în rândul obiectivelor de interes national și finalizarea lucrărilor ajunse în stadii avansate.
Citeşte şi: EXIT POLL CURS-Avangarde ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Surpriză uriaşă la ora 15.00