El și-a înfipt dinții în încheietura mâinii, astfel încât veninul să îi ucidă pe amândoi și au căzut inconștienți, a informat India Today. Martorii au descris cum au ajuns medicii și i-au dus în spital. Deși veninul i-a adus moartea lui Rai, soția sa a fost salvată la timp.
Medicii i-au găsit pe cei doi soți inconștienți, dar au reușit să intervină la timp pentru a salva viața femeii. „Mi-a spus că mă iubește prea mult și că vrea să murim împreună, apoi mi-a luat încheietura și m-a mușcat. I-am dat voie”, a declarat femeia.
„Femeia ar putea fi salvată pe măsură ce tratamentul a început la timp. Acum este în siguranță”, au spus medicii, potrivit newsweek.com.
Organizația Mondială a Sănătății spune că mai mult de două treimi din mușcăturile de șarpe fatale apar în Asia de Sud.
Cel mai recent profil național de sănătate din India, publicat în 2018, a înregistrat în 2017 aproximativ 1.000 de decese în țară, a informat Deccan Herald. Aproximativ 90% din mușcăturile de șarpe sunt cauzate de așa-numitele „patru mari” serpentine: kraitul comun, cobra indiană, vipera lui Russell și vipera cu scieră.
Un studiu recent realizat în British Medical Journal (BMJ) a recomandat guvernului indian să înființeze centre regionale de colectare a veninului.
Ravikar Ralph, profesor asociat de medicină internă de la Christian Medical College din Vellore și autorul raportului, a spus că între 70 până la 80% dintre victimele mușcăturilor de șarpe din India mor înainte de a putea ajunge la un centru de tratament medical.
Ralph a subliniat că unicul centru de colectare a veninului din statul Tamil Nadu era inadecvat, deoarece veninurile din aceeași specie diferă de la un loc la altul.
„Centrul de asistență medicală primară nu trebuie să fie aprovizionat doar cu antivenomuri, personalul trebuie să fie instruit pentru a administra și gestiona efectele adverse ale antivenomurilor”, a spus Ralph potrivit Hindustan Times.