Bărbat din Satu Mare, alungat din cauza unei viroze. Sătenii credeau că are coronavirus. „Mi-e frică, încă-s tânără”

Teama de coronavirus a dat generat situaţii bizare în satul Petin, comuna Păuleşti din Satu Mare. Un bărbat întors recent din Italia a ajuns să locuiască la spital, după ce rudele sale nu îl mai primesc acasă, fiind speriaţi că ar putea fi contaminaţi cu virusul care a ucis peste 1.700 de oameni în China. 
Romania TV
17 feb. 2020, 17:16
Bărbat din Satu Mare, alungat din cauza unei viroze. Sătenii credeau că are coronavirus.

De două zile, localnicii din satul Petin nu au somn, după ce au aflat că un vecin de-ai lor întors recent din Italia a acuzat stări febrile şi tuse. După ce a fost preluat de ambulanţă, bărbatul de 40 de ani a povestit că a lucrat în străinătate pentru un chinez. Medicii au luat toate măsurile pentru a stabili dacă pacientul este contaminat cu coronavirus, relatează Digi24.

„În principiu se putea trata la domiciliu, că nu era o stare din aceea cu febră mare, nu avea probleme de genul acesta care să ne pună: gata, urgent la izolator și așa mai departe”, a declarat Constantin Demian, purtător de cuvânt Spitalul Județean Satu Mare, conform sursei citate.

Între timp, panica s-a râspândit în rândul sătenilor, speriaţi că vecinul lor ar putea avea coronavirus.

„Dar am auzit că o intrat în Satu Mare deja virusul, o venit, deja-i în Satu Mare. Cum să nu îmi fie frică? Am copil micuț și sigur că mă tem și eu, încă-s tânără și eu și soțul. Vreau să cresc copilul”, a spus o localnică.

„Și nici acum nu înțelegem că ce se întâmplă că o dată zice că nu-i ăla, cum într-o zi a găsit că nu-i acela virus? Când am citit în acte că trebuie o săptămână să știe că da, îi viroza aia sau nu. Și acuma în două ore maxim deja o știut că nu-i coravirusul”, a mărturisit o altă femeie.

Citește și: Ditrău, cazul de ură rasială care a şocat România! Cum s-a ajuns ca minoritarii maghiari să-i alunge pe cei doi brutari din Sri Lanka

Bărbatul de 40 de ani a fost diagnosticat cu pneumonie, iar medicii l-au lăsat să plece acasă. Omul nu a mai fost primit de rudele din Petin, unde locuia temporar. Nici vecinii nu şi-l doresc prin preajmă, de teama virusului ucigaş.

„Probabil cel mai tare s-au speriat, am înțeles eu, de momentul în care a fost adus înapoi în comunitate și avea un echipament apropiat de imaginea pe care o vedeau ei la televizor cu un halat din ăsta sterilizat. Și s-au speriat pe chestiunea asta, n-au mai vrut s-l primească. Are domiciliul într-o comună învecinată, în Odoreu, dar din câte am înțeles relațiile familiale de acolo sunt de așa natură încât a venit pe o anumită perioadă și locuiește aici, la rudenii”, a spus Zenoviu Stelian Bontea, primarul comunei Păulești, pentru Digi24.

După ce a fost respins de propria familie, bărbatul diagnosticat cu viroză a ajuns din nou la spital. Acolo, nici ceilalţi pacienţi nu vor să împartă salonul cu cineva care a fost suspect de coronavirus.

Pentru a nu răspândi panica, medicii au decis ca bărbatul să fie izolat.

„Sigur va mai rămâne câteva zile, 3 zile, 5 zile va rămâne în continuare în cadrul secției noastre și în final… noi nu putem să ținem cazuri de genul acesta dacă starea de sănătate va fi bună, îi facem externarea și mai departe știu eu… Acuma nu suntem așezământ social, deși și spitalul de multe ori internează cazuri sociale”, a declarat Constantin Demian, purtător de cuvânt Spitalul Județean Satu Mare.

Dacă nu mai fi primit acasă după externarea din spital, bărbatul îşi pune speranţa în autorităţi ca să revolbe conflictul iscat de teama coronavirusului.

Citeşte şi: Bilanţ decese coronavirus: 1775. Număr persoane infectate cu virusul ucigaş: peste 71.000

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!