Judecătorul Adrian Bordea, ales în CSM în locul Monei Pivniceru

Judecătorul Adrian Bordea de la instanţa supremă a fost desemnat luni, prin vot secret, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pe locul rămas vacant după demisia Monei Pivniceru, actualul ministru al Justiţiei.
Romania TV
29 oct. 2012, 14:06
Judecătorul Adrian Bordea, ales în CSM în locul Monei Pivniceru

Adunarea generală a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a ales pe Adrian Bordea, prin vot secret al magistraţilor, să îi reprezinte în CSM.

Preşedintele Adunării generale a ICCJ va fi trimite la CSM rezultatul votului de luni. Până în 15 noiembrie, va fi transmisă la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) solicitarea verificării judecătorului Adrian Bordea.

Alegerea lui Adrian Bordea ca membru al CSM din partea judecătorilor instanţei supreme va fi comunicată până în 5 decembrie Biroului permanent al Senatului, pentru validarea magistratului.

În 2 octombrie, plenul Senatului l-a validat pe Adrian Bordea ca membru interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, acesta ocupând locul rămas vacant în urma demisiei Monei Pivniceru.

Validarea lui Bordea a fost aprobată cu 63 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Comisia juridică a Senatului a validat propunerea ca judecătorul Bordea să ocupe interimar locul rămas vacant în urma demisiei din CSM a Monei Pivniceru.

Bordea le-a spus senatorilor jurişti că urmează să ocupe acest loc pentru un mandat de câteva luni de zile, fapt pentru care poate propune doar proiecte privind acest mandat limitat privitoare la infrastructura sistemului judiciar, spaţiile de lucru sau resursele umane limitate din justiţie.

„Consider că ar fi utilă şi sper ca şi forul legislativ să aprecieze acest lucru, ar fi utilă o lege proprie de organizare a instanţei supreme, colective de lucru în cadrul instanţei noastre, din care fac şi eu parte, se ocupă de elaborarea acestui act normativ nu pentru a delimita instanţa supremă de celelalte, ci pentru a-i asigura rolul constituţional pe care îl are”, a mai spus Bordea.

Mona Pivniceru, ministru al Justiţiei, a demisionat, în august, din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La alegerile din 2011 pentru ocuparea unui loc în CSM din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, câştigate de Mona Pivniceru, judecătoarea Gabriela Bîrsan a fost a doua, după numărul de voturi, iar locul trei a fost ocupat de Adrian Bordea.

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, care procedural ar trebui să o înlocuiasă pe Mona Pivniceru în Consiliul Superior al Magistraturii, a solicitat, în august, constatarea faptului că a devenit membru al CSM, dar şi să se ia act de faptul că demisionează din această funcţie.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, în august, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la ICCJ.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Lacurile celebre din România unde scăldatul este interzis. Mulți turiști nu știu asta
Capital.ro
Ungurii au luat fața României. Ungaria e deja la ani lumină: Știu că voi deranja multe persoane
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru românii care au un împrumut la bancă
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Regulile drastice stabilite de Prințesa Kate. William s-a executat pe loc
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Destin tragic pentru un adolescent din Galați. Băiatul în vârstă de 16 ani și-a găsit sfârșitul în apele Siretului, după ce a plecat la scăldat cu prietenii
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin de azi, 30 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Provocările Forțelor Aeriene Ucrainene în Operarea Avioanelor F-16: Lipsă de Piloți Pregătiți și Infrastructură Vulnerabilă
MediaFlux
SE DAU 15.000 de lei de FAMILIE! PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT
Shtiu.ro
Cele mai bune glume la postarea lui Iohannis despre reușita lui Popovici!