Cum s-a fotografiat Irina Rimes la Coloana Infinitului, după scandalul uriaş despre Brâncuşi

Miercuri se împlinesc 144 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi, iar la Bucureşti şi Târgu Jiu ziua va fi marcată prin câteva evenimente speciale. Pentru Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi”, Ministerul Culturii a decis să numească un ambasador onorific, iar titlul a revenit cântăreţei Irina Rimes.
Romania TV
19 feb. 2020, 08:00
Cum s-a fotografiat Irina Rimes la Coloana Infinitului, după scandalul uriaş despre Brâncuşi

Oficialii au motivat alegerea prin dorinţa de a se adresa şi de a atrage tinerii, însă, în ultima săptămână, ea a fost subiectul disputat în mediul online, după afirmaţiile făcute despre artă şi sculptorul născut la Hobiţa.

Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândește”, a spus Constantin Brâncuși. Vă invit să îl sărbătorim împreună la Muzeul Național de Artă al României“, a scris cântăreața la postare.

Reacția vedetei vine după ce în ultimele zile a fost criticată de multă lume pentru că a fost aleasă ambasadoarea lui Brâncuși. Ministrul Culturii a răspuns valului de ironii după audierea de marți a vedetei. În alegerea Irinei Rimes a contat că a scris o carte, că are mulţi urmăritori pe reţelele de socializare și că a fost inclusă de Forbes în lista celor mai de succes tineri.

Dânsa, ca promotor, ne va ajuta să aducem tinerii la eveniment, iar acolo muzeografi profesionişti vor prezenta lucrările lui Brâncuşi. Promotor de eveniment nu este egal artist”, a explicat ministrul Bogdan Gheorghiu marţi.

Citeşte şi: Oana Roman, atac dur la adresa Irinei Rimes după ce a fost numită ambasadoarea Zilei Brâncuşi: „Nu o duce capul, e incultă grav”

Evenimentul „Lumea Brâncuşi mai aproape de tine!” este programat să aibă loc miercuri, la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. A fost confirmată prezenţa prim-ministrului Ludovic Orban, ambasadoarei Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, şi a lui Bogdan Gheorghiu. 

La Târgu Jiu va fi deschis pentru public Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”, în casa Barbu Gănescu, în care sculptorul a locuit în perioada în care a lucrat la ansamblul monumental „Calea Eroilor”.

În Bucureşti, la Muzeul Naţional de Artă al României, la orele 14:00 şi 16:00, vor avea loc tururi ghidate în sala „Brâncuşi”. Ea găzduieşte lucrări ale artistului, mai puţin „Cuminţenia Pământului”, care a fost retrasă în urmă cu doi ani, după ce Ministerul Culturii, în subordinea căruia se află MNAR, nu a mai plătit asigurarea sculpturii.

Citeşte şi: Irina Rimes, prima reacţie după valul de ironii la adresa ei, legate de Ziua Brâncuşi: „După ce trece febra…”

Mihai Şora o apără pe Irina Rimes după valul de critici

Filosoful Mihai Şora i-a luat apărarea Irinei Rimes într-o postare pe contul lui personal de Facebook. Acesta condamnă jugnirile aduse căntăreţei, după valul de critici pe care l-a atras fiind numită „Ambasador al Zilei Constantin Brâncuși”.

„Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…

Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide.

Bună dimineața tuturor.
Vă doresc o săptămână rodnică”,
scrie Șora pe Facebook.

Citeşte şi: Irina Rimes nu mai are voie să rămână însărcinată după operaţia suferită de Anul Nou

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Spaghetele perfecte pentru toată familia. Se pregătesc în timp record
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'