Simona Halep, debut cu emoţii la Dubai. S-a chinuit peste două ore cu Ons Jabeur

Simona Halep a câştigat cu 6-1, 2-6, 7-6 (7) primul său meci jucat în turneul de la Dubai, însă pe finalul partidei numărul 2 mondial a avut reale dificultăţi, adversara sa, tunisianca Ons Jabeur, servind pentru meci la 6-5 în setul decisiv. Mai mult, tunisianca a avut şi o minge de meci în tie-break, însă în cele din urmă Halep s-a impus la tie-break cu 9-7, fructificând a patra sa minge de meci.
Iulian Tudor
19 feb. 2020, 14:08
Simona Halep, debut cu emoţii la Dubai. S-a chinuit peste două ore cu Ons Jabeur

SIMONA HALEP-ONS JABEUR LIVE STREAM WTA DUBAI 1-6, 6-2, 7-6 (7). Simona Halep nu a fost în apele ei la primul meci jucat după Australian Open. Confruntată cu o problemă la spate, Halep a evoluat sub nivelul arătat la Australian Open. Deşi nu a impresionat, ea a reuşit să se impună după o partidă de două ore, cu un final dramatic, câştigată la a patra minge de meci, salvând la rândul ei o minge de meci a rivalei.

Exploziv a abordat Jabeur meciul cu Halep. Într-o atmosferă de fotbal sud-american creată mai ales de propriii suporteri, jucătoarea tunisiană înaltă de 1,67 metri a pus pe teren o combinaţie letală de forţă şi tehnică în faţa româncei. Cu un serviciu năprasnic, cu un joc foarte bun de pe fundul terenului, pigmentat cu scurte inteligent aşezate, Jabeur şi-a surclasat adversara în primul set. Tunisiana a condus jocul din ofensivă şi a făcut mai toate punctele, şi pe ale ei şi pe ale rivalei, cu o proporţie covârşitoare a primelor.

Acceptată direct în optimi la Dubai, Halep a intrat greu în meci, nefăcând faţă ritmului accelerat impus de dincolo de fileu. Cu serviciu mediocru, mai ales al doilea, cu o apărare penetrabilă, cu o mişcare insuficentă pentru a ajunge la „proiectilele” primite, fără agresivitate, jucătoarea română nu a contat în primul set.

În setul secund, Halep a schimbat abordarea defensivă, trecând la una cu o mai mare risipă de energie, care i-a oferit o acoperire mai eficientă a terenului. Fără a-şi ridica mult nivelul jocului, sportiva română a fost mai preocupată să returneze în teren mingile şi să facă economie de erori neforţate. Jabeur a continuat să fie agresivă, însă forţa şi precizia ei s-au schimbat radical. Ea a risipit puncte cu generozitate şi fostul lider WTA a revenit în joc. A fost o dereglare neaşteptat de abruptă şi de lungă durată a evoluţiei jucătoarei din Tunisia.

Încurajată frenetic din tribune şi „ajutată” de Simona Halep care nu a lichidat jocul, Ons Jabeur a revenit în prim-plan după ce a fost condusă cu 4-1 în setul al treilea. Ea şi-a regăsit forţa, precizia şi unghiurile ample ale loviturilor, „pofta” de ofensivă şi a fost aproape de a câştiga. Însă experienţa Simonei Halep a împiedicat producerea surprizei turneului, la Dubai.

În setul I, Halep a avut o singură minge de break, la scorul de 1-1, apoi a cedat oate ghemurile până la final, înclinându-se cu 1-6, după numai 26 de minute de joc.

În setul al doilea, Simona Halep a condus cu 3-0, după un break în ghemul secund. Setul s-a jucat în ghemul al cincilea, la 3-1, când Halep a revenit de la 0-40 pe propriul serviciu şi a ridicat scorul la 4-1, apoi la 5-1, cu al doilea break. Chiar dacă a pierdut următorul ghem, pe propriul serviciu, jucătoarea din Constanţa a luat setul, cu 6-2, după mai puţin de o oră de la start.

Simona Halep a acuzat dureri la spate şi a solicitat time-out medical înaintea setului al treilea.

Începutul decisivului a fost simliar cu cel al setului secund. Halep a avut 3-0, după un break la 1-0. Ea a condus apoi cu 4-1, dar la 4-2 a servit catastrofal şi a Jabeur a reuşit un break la 0, tunisiana egalând ulterior la 4. Tot aceasta din urmă s-a desprins cu break, la 5-5, şi a preluat conducerea. În pauză Simona Halep l-a chemat pentru prima dată în această partidă pe antrenorul Artemon Apostu-Efremov (Darren Cahill nu este prezent la acest turneu), apoi a reuşit cel mai bun ghem al ei din meci, egalând la 6, cu un rebreak la 0. În tie-breakl, Halep a condus cu 6-3, dar s-a văzut egalată şi nevoită să salveze o minge de meci, la 6-7. Românca a luat totul apoi şi a pus capăt unui set care a durat cât primele două.

Halep va evolua în faza următoare cu Arina Salablenka din Belarus, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 7, care a trecut în optimi, cu 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens, locul 22 WTA, după o oră şi jumătate de joc. Jucătoarea română conduce cu 2-1 în întâlnirile directe. Ultima partidă a fost câştigată de Sabalenka, anul acesta, în sferturi, la Adelaide, scor 6-4, 6-2.

Calificarea în sferturi este recompensată la Dubai cu un premiu de 50.100 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în sferturi de elveţianca Belinfda Bencic, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2. Românca a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'