Pe lângă cei 7.000, până la sfârşitul anului 2022, trebuie adăugaţi încă 5.000 de persoane pentru a creşte producţia. În plus, Tesla mai trebuie să angajeze peste 100 de ingineri, astfel că problemele lui Elon Musk sunt cât se poate de serioase.
Pentru a-i convinge pe oameni să să alăture echipei sale, Elon Musk a fost el însuşi de faţă la câteva interviuri, a semnat autografe şi a făcut selfie-uri cu doritorii , luna trecută, când a mers la Berlin, pentru a primi premiul Axel-Springer pentru inovaţie.
Până în prezent, doar o fracţiune din inginerii necesari pentru fabricarea vehiculelor au fost angajaţi, scrie Automotive News Europe. Eventualele recomandări ale persoanelor care lucrează deja la Gruenheide nu l-ar putea ajuta pe Musk. Climatul de lucru este rece, organizaţia confuză şi haosul domneşte în multe locuri, spun ei. Starea de spirit în echipa actuală este extrem de scăzută, iar presiunea asupra angajaţilor este extremă. „Cele mai importante calităţi necesare pentru a lucra la Tesla sunt rezistenţa şi flexibilitatea. Un criteriu important este disponibilitatea de a face un efort suplimentar orelor de muncă„, a declarat pentru Automobilwoche un oficial al agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă.
Citeşte şi Elon Musk face un anunţ revoluţionar: „În 2026 vor ajunge primii oameni pe Marte”
De altfel, unii manageri au părăsit deja Gruenheide sau au fost concediaţi de Musk. Acum câteva săptămâni, directorul executiv care supraveghea construcţia uzinei, Evan Horetsky, a trebuit să plece pentru că l-a contrazis pe Musk în cadrul întâlnirilor, lucru care nu este tolerat. De asemenea, Tesla l-a pierdut deja pe managerul unităţii de turnare şi un alt director al departamentului de construcţii.
În 2018, revista Wired a scris într-un articol numit „Dr. Elon şi domnul Musk” că, atunci când Musk este prost dispus, îi place să concedieze oamenii. Potrivit unui sondaj realizat în Berlin, 36% dintre cei chestionaţi consideră Tesla un angajator atractiv, dar 32% sunt de părere contrară.