În cât timp își face efectul vaccinul COVID. De la prima doză administrată până la primele efecte durează 10 zile, conform unor documente publicate de FDA, autoritatea americană pentru reglementarea medicamentelor și alimentelor.
Conform datelor publicate de FDA, vaccinul are o rată de eficiență de 95%, în medic, în contextul în care 93,8% dintre participanții la studiu au vârste de peste 55 de ani. Datele arată că efectele vaccinului se resimt la puțin peste o săptămână de la administrarea vaccinului, fapt ce oferă speranțe cu privire la sfârșitul pandemiei.
În cât timp își face efectul vaccinul COVID. FDA a publicat date cu doar două zile înainte ca experții din comitetul ştiinţific al autorităţii să se reunească pentru a analiza vacinul Pfizer-BioNTech, înainte de a transmite o recomandare de autorizare către reglementator, conform Mediafax.ro.
Vaccinul anti-Covid de la Pfizer, pericol pentru persoanele cu alergii puternice
Apar primele recomandări în ceea ce priveşte vaccinul antiCOVID de la Pfizer. Se pare că persoanele care au reacţii alergice semnificative ar trebui să evite antidotul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, anunță Agenția de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale din Marea Britanie.
Recomandarea vine la doar 24 de ore după ce Marea Britanie a început campania de vaccinare și două persoane, angajați ai sistemului de sănătate, au avut deja reacții alergice la vaccin.
Specialiştii din sistemul sanitar spun că precauția îi vizează pe cei care se știu cu reacții alergice la medicamente, alimente sau alte vaccinuri, scrie BBC. Cei doi cu reacții alergice la vaccinul Pfizer-BioNTech aveau antecedente de alergii grave și aveau autoinjectoare Epipen cu adrenalină.
Din fericire, aceştia se recuperează destul de bine, a anunțat profesorul Stephen Powis, director medical în cadrul Serviciului Național de Sănătate.Reprezentantul spune că, cele două persoane au avut o reacție anafilactoidă, care tinde să implice o erupție pe piele, senzație de respirație îngreunată și o scădere a tensiunii arteriale. A nu se confunda cu anafilaxia, care poate fi fatală.