„Am avut în această după-amiază o discuţie cu Simona Man, preşedinta PPDD. I-am mulţumit din inimă, dar nu asta este ideea mea. Nu vreau scandal sau nu ştiu ce loc în Parlament. De altfel, eu am renunţat la locul pentru Parlament„, a declarat Şandru în cadrul emisiunii „România în 60 de minute”.
Şandru a precizat că are o relaţie amicală cu Simona Man, care i-a cerut ajutorul atunci când partidul avea dificultăţi cu înregistrarea la tribunal.
În pofida acestei relaţii, vicepreşedintele UNPR a declinat oferta arătând că aşteaptă deocamdată reacţia preşedintelui Uniunii, Gabriel Oprea la scrisoarea prin care îşi exprima nemulţumirea referitoare la locurile pe care UNPR le-a primit pe listele USL.
„Să nu vă aşteptaţi să spun ce paşi o să fac înainte de răspunsul domnului Oprea (…) Eu vreau în continuare să construiesc în România, alături de cei pe care şi-i doresc românii„, a mai spus Lavinia Şandru.
Rămasă în afara cursei pentru parlamentare, vicepreşedintele UNPR, Lavinia Şandru, i-a adresat o scrisoare şefului ei de partid, Gabriel Oprea, în care îi cere să renegocieze colegiile ce revin UNPR sau să-şi recunoască înfrângerea şi să demisioneze. Anterior, premierul Victor Ponta anunţase că Şandru nu va candida la alegerile din decembrie.
„Domnule preşedinte, vă cer, fie să denunţaţi public şi să renegociaţi de urgenţă colegiile UNPR în interiorul ACS, în aşa fel încât să avem cele două grupuri parlamentare la Camera Deputaţilor şi la Senat, fie să vă acceptaţi eşecul în îndeplinirea mandatului care v-a fost acordat de către partid şi recunoscând faptul că n-aţi reuşit decât să vă asiguraţi dumneavoastră şi unui număr foarte mic de apropiaţi colegii eligibile, să demisionaţi din funcţia de preşedinte UNPR”, se arată în scrisoarea trimisă de Şandru preşedintelui UNPR Gabriel Oprea, prezentată de adevărul.ro.
Principala nemulţumire a Laviniei Şandru este legată de numărul colegiilor negociate de UNPR cu PSD, respectiv progresiştii s-au ales cu 7 colegii în loc de 30. Mai mult, Şandru spune că, din cauza numărului mic de colegii alocate, UNPR nu va mai avea grup parlamentar nici în Senat, nici în Camera Deputaţilor.
„Rezultatul negocierilor finale este mult prea departe de mandatul pe care vi l-am încredinţat, văzându-ne astăzi puşi în situaţia de a nu putea avea grupuri parlamentare UNPR nici la Camera Deputaţilor şi nici la Senat, cele 7 colegii eligibile care ni s-au acordat fiind total insuficiente”, se mai arată în scrisoarea adresată de Lavinia Şandru şefului ei.
În consecinţă, Şandru susţine că, dacă UNPR nu va avea grup parlamentar în Parlament, ” nu va mai putea să-şi îndeplinească misiunea declarată de a asigura stabilitatea politică în România şi de a susţine acele măsuri sociale de care romanii au atât de mare nevoie în momentele dificile prin care trece”.