CTP susține că varianta Ciucă nu era una viabilă, deoarece ar fi fost destule voci care ar fi spus că ne îndreptăm spre o ”dictatură militară”, având în vedere că respectivul resprezintă Armata.
„Nu este vorba despre persoana domnului Ciucă, de competența domniei sale, ci de funcție. Domnul Ciucă reprezintă Armata. Și ăsta nu era un semnal foarte bun, să fie pus ministrul Apărării premier. Imediat se pot ridica o grămadă de voci care să înceapă iar, că acum, după «dictatura medicilor» , să auzim de « dictatura militară» . E prima sintagmă care s-ar vehicula: l-au pus pe Ciucă premier ca să ne închidă în casă și să ne pună soldat la poartă„, a explicat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.
Pe de altă parte, jurnalistul crede că Nicolae Ciucă poate ”curăța” terenul pentru viitorul premier, Florin Cîțu. „Abia a început. A dat afară niște «pilozități» de-ale domnului Orban și ar putea să continue. De pildă, poate s-o convingă pe doamna Anisie să se mai ducă pe acasă, să injecteze în capul elevilor vastele ei cunoștințe de limba română, pe domnul Predoiu, de asemenea, poate să-l convingă să treacă în avocatură. Deci asta ar putea face domnul Ciucă în calitate de militar: să-i curețe terenul domnului Cîțu„, a mai spus CTP.
Biroul Politic Național al PNL a votat, miercuri, ca propunerea de premier a liberalilor să fie ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. A fost o singură abținere, a lui Dan Motreanu. Propunerile vehiculate până acum în spaţiul public erau Nicolae Ciucă, Florin Cîţu şi Ilie Bolojan.
Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University. A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande (2001-2003) și în cadrul Băncii Europene de Investiții (2003-2005). În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist șef (2006-2007) și șef al departamentului piețe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant și analist economic.