Dr. Mihaela Bilic anunţă un nou supliment împotriva COVID: Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască. E un potențial medicament

Medicul nutriţionist a făcut un anunţu cu privre la un nou supliment cu efecte bune în prevenirea şi tratarea COVID-19, citând în sprijinul afirmaţiilor sale două studii recente.
Alina Costache
10 dec. 2020, 18:40
Dr. Mihaela Bilic anunţă un nou supliment împotriva COVID: Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască. E un potențial medicament

Dr. Mihaela Bilic a transmis că este vorba despre melatonină, hormonul natural sintetizat de organism, dar care poate fi luat şi din suplimente, şi care „poate fi un potențial medicament” în tratarea infecţiei cu coronavirus.

Dr. Mihaela Bilic anunţă un nou supliment împotriva COVID: Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască. E un potențial medicament

Cei care sunt infectaţi cu noul coronavirus pot lua melatonină, aceasta este inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D, mai spune medicul, arătând şi o reţetă de la un spital din Capitală.

„Melatonina, un ajutor în tratamentul COVID

Două studii publicate în octombrie și noiembrie 2020 arată că Melatonina poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu coronavirus.

Primul studiu efectuat la New York, de către Columbia University Irving Medical Center, afirmă că Melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SRAS-CoV2 și intubați.

Al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, este o analiză făcută de Lerner Research Institute afiliat Cleveland Clinic United States care compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul COVID-19, Melatonina fiind printre cele mai promițătoare.

Melatonina este un hormon care reglează ciclul somn-veghe și care este sintetizat, atât la oameni cat și la animale, în timpul somnului. Pe piață există Melatonina sintetică, care poate fi luată sub formă de suplimente, dar și alimente funcționale – iaurtul cu Melatonină.

Melatonina este deja cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante, eficacitatea sa fiind demonstrată și într-un studiu clinic raportat în iunie 2020 în Journal of Pineal Research: infecția COVID-19 provoacă un răspuns septic sever, care poate fi diminuat prin tratament cu Melatonină.

Cercetătorii germani, la rândul lor,  au publicat în revista Melatonin Research un amplu material despre mecanismele prin care Melatonina exercită un efect protector în bolile respiratorii, deci  este de folos în tratamentul COVID-19.

Inclusiv în cazul pacienților convalescenți după o infecție cu coronavirus, care suferă de insomnie pentru o perioadă lungă de câteva săptămâni, Melatonina este un remediu eficient.

Și cei suspecți de COVID pot apela la Melatonina, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D.

Indiferent că o luați dintr-o pilulă sau dintr-un iaurt, este important să știți că Melatonina este un prieten pentru sănătatea și liniștea voastră”, a scris medicul Mihalea Bilic, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Coronavirusul a circulat în Italia înainte de semnalarea sa în China. Simptomele Covid au fost descoperite la un copil de 4 ani
 

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit un șofer de Tesla în București, care avea 0% baterie. Stația de încărcare era blocată de o altă mașină. Ce a urmat l-a lăsat mască: ”Mi se pare foarte tare”
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Sebastian Burduja, despre capacitatea de stocare de gaze naturale: „Ne vom atinge limita cu două luni ÎNAINTE de termen”
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Celebrul medic ne-a părăsit. Ce tragedie!
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Bărbat din Craiova moare înecat în timp ce își salvează fiica pe litoral
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...