Primul spital din România care intră în carantină din cauza coronavirusului

Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a intrat, miercuri, 26 februarie, preventiv în carantină din cauza coronavirusului, potrivit economica.net.
Romania TV
26 feb. 2020, 07:53
Primul spital din România care intră în carantină din cauza coronavirusului

În urma analizei, cu maximă celeritate, a evoluției fenomenului Coronavirus Covid 19 în România, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, din dorința de a acorda servicii de sănătate în condiții de maximă siguranță pentru pacienți și pentru personalul propriu, a dispus mai multe măsuri de prevenire a contaminării, măsuri care vor fi adaptate la evoluțiile ulterioare ale acestei amenințări la adresa sănătății publice. 

Citeşte şi: Primele declaraţii ale italianului depistat cu coronavirus după ce s-a întors din România. „Mi-a fost frică”

Iată măsurile luate de Spitalul Universitar de Urgență Militar: 

  • Începând cu data de 26 februarie 2020 spitalul intră în carantină. Aceasta înseamnă că vizitatorii nu vor mai avea acces în secțiile spitalului.
  • La internare, pacientul va primi un număr de identificare (numărul foii de observație) care va fi comunicat, cu permisiunea acestuia, aparținătorilor. În acest sens, pentru fiecare secție, în cel mai scurt timp posibil, se va pune la dispoziția aparținătorilor un număr de telefon și orarul la care aceștia pot suna să ceară informații despre pacientul internat, în baza numărului de identificare comunicat la internare. Toate consultațiile și internările de zi se vor realiza în spațiile având această destinație, fie din Ambulatoriul integrat, fie în zonele special amenajate. În acest sens, în ambulatoriu și în zonele de spitalizare de zi, rugăm pacienții care se pot deplasa pe cont propriu să vină singuri, cu 15 minute (nu mai repede) înainte de ora programării. Persoanele cu dizabilități vor putea fi însoțite de un singur aparținător. 
  • Accesul pacienților în spital se va realiza numai pe la punctul de control situat în Calea Plevnei nr. 134, atât pentru intrare, cât și pentru ieșire. Punctul de control acces Astoria va fi închis pentru pacienți.
  • Pentru poarta de acces din Calea Plevnei nr. 134, accesul autoturismelor este limitat în sensul că se permite accesul doar pentru ambulanțe, mașini de aprovizionare și autoturisme care transportă pacienți imobilizați, nedeplasibili. Ieșirea se va realiza pe poarta Astoria. – Accesul personalului unității, cu atutoturisme personale, se va face numai pe poarta de acces situată pe str. Vulcănescu nr. 88, iar pentru accesul pietonal, pe toate punctele control acces, pe baza legitimației de salariat.

Personalul medical și cel de îngrijire și auxiliar va purta echipament de protecție, respectiv echipamentul medical complet. Unitatea noastră va asigura un flux de informații de specialitate, în cadrul unui proces de comunicare continu și coerent, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul de educație pentru sănătate în sensul că dispunerea unor măsuri temporare sunt esențiale în limitarea contaminării, spun oficialii spitalului.

Citeşte mai departe pe economica.net

Până în acest moment mai multe persoane din ţară sunt suspecte de coronavirus, în timp ce altele se află în carantină sau izolaţi la domiciliu, după ce au intrat în contact sau au venit din ţări afectate de virusul ucigaş. La nivel mondial s-a decis ca toate persoanele întoarse din ţările afectate de coronavirus să intre în carantină timp de 14 zile.

Citeşte şi: Trei adulţi şi un copil suspecţi de coronavirus în Timişoara

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Comisia Europeană ia act de hotărârile Tribunalului General al Uniunii Europene privind accesul la contractele de vaccinuri COVID-19
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'