Primul caz CONFIRMAT de coronavirus în România: Este o persoană din Gorj. Suspiciuni într-un al doilea caz UPDATE

S-a confirmat primul caz de coronavirus din România! Este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian la partida de vânătoare. De asemenea, se aşteaptă rezultatele analizelor pentru un al doilea posibil caz. Ministrul Sănătăţii a anunţat că mai sunt 33 de teste în lucru. Rămâneţi pe RomaniaTV.net pentru toate detaliile despre cazurile de coronavirus din România. 
Romania TV
26 feb. 2020, 20:12
Primul caz CONFIRMAT de coronavirus în România: Este o persoană din Gorj. Suspiciuni într-un al doilea caz UPDATE

UPDATE: Iubita tânărului se află izolată, în carantină, la Tg. Jiu.

Primul caz de coronavirus în România.  Este vorba de un tânăr de 25 de ani din comuna Prigoria, aflat în izolare la domiciliu, în urma anchetei generate de știrea că un italian de 71 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus la întoarcerea în Italia. 

Potrivit România TV, bărbatul confirmat cu coronavirus nu a intrat în contact direct cu italianul care se presupune că este sursa. Astfel, cel mai probabil există cel puţin încă un purtător care a contactat virusul de la cetăţeanul italian. 

Primul caz de CORONAVIRUS confirmat în România. Victor Costache: Este purtător în perioada de incubaţie

Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat între persoanele din Gorj care au intrat în contact cu italianul bolnav.

În acest moment se aşteaptă rezultatul analizelor pentru o a doua persoană suspectă de coronavirus. „Da, putem conforma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Bals. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a afirmat Moldovan.

Coronavirus confirmat în România. Raed Arafat: Mai sunt şapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă

Toate cele 13 persoane de la Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian diagnosticat cu coronavirus au fost testate şi au rezultate negative, a anunţat miercuri la prânz secretarul de stat în MS Nelu Tătaru. Tătaru a făcut precizări legate de condiţiile încare este instituită carantina.

Azi la ora 14:00 se aflau 69 persoane în carantină. De asemenea, sunt 4.818 de persoane izolate la domiciliu, din care 920 în Bucureşti.

Un român care lucra pe nava de croazieră Diamond Princess este primul conaţional infectat cu coronavirus, anunţul fiind făcut încă de pe 13 februarie. În vârstă de 41 de ani, bărbatul este într-un spital din Japonia.

Informația privind infectarea cetățeanului român a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Bucureşti, care a fost anunțat de autoritățile japoneze. Pacientul a solicitat în mod expres să nu fie făcute publice date privind identitatea sa. Este vorba de o persoană care lucra în restaurantul navei. Riscul să se îmbolnăvească era foarte mare, deoarece se află printre aceia care au intrat în contact cu mulți pasageri pe perioada carantinei.

Ulterior, un al doilea român de pe navă a fost anunţat ca fiind infectat cu coronavirus

Ministerul Sănătăţii a emis astăzi Ordinul ministrului Sănătăţii pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. Documentul stabileşte definiţia de caz, ce tipuri de persoane sunt plasate în carantină şi cine intră la izolare la domiciliu ce se întâmplă cu persoanee care prezintă simptome, dar şi măsurile care trebuie luate. Ieşirea din carantină se face după 2 teste negative pentru COVID-19, efectuate la un interval minim de 24 ore. Toate persoanele plaste în carantină sau izolate la domiciliu primesc concediu medical.

Conform Ordnului emis, miercuri, de ministrul Sănătăţii se instituie măsura de carantină pentru toate persoanele asimptomatice care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă. Carantina va dura o perioadă de 14 zile şi va fi organizată în spaţii special amenajate.

De asemenea, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localităţi din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcţiile de sănătate publică şi prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică şi membrilor de familie care locuiesc la acelaşi domiciliu.

Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziţie informaţii detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie.

Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă şi a celor afectate este disponibilă pe site-ul CNSCBT şi se actualizează de câte ori este nevoie.

Definiţia de caz pentru infecţia COVID-19 este postată tot pe site-ul CNSCBT  şi se actualizează ori de câte ori este nevoie.

Până în prezent, persoanele care vin din China continentala-Provincia Hubei(inclusiv orasul Wuhan), oraşele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiangsau din una din cele 12 localităţi din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spaţii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.

De asemenea, persoanele din alte provincii/oraşe din China continentală şi din alte localităţi din Regiunile Lombardia şi Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat dupa revenirea în România.

”La intrarea în carantină se efectuează un test pentru COVID-19 persoanelor asimptomatice venite din zonele afectate. În scopul asigurării asistenţei medicale a persoanelor carantinate, direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti nominalizează unitaţile sanitare responsabile de pe raza judeţului. Persoanele pentru care se stabileşte măsura de carantinare în spaţiile special amenajate sau izolare la domiciliu au dreptul la concediu medical conform OUG 158 din 2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că persoanele simptomatice care întrunesc criteriile definiţiei de caz şi care se prezintă la o unitate sanitară, rămân în această unitate, în izolare, li se recoltează o probă care va fi transportată la cel mai apropiat centru de testare în regim de urgenţă. În cazul în care testul este pozitiv pacientul va fi transferat la cea mai apropiată secţie / spital de boli infecţioase.

Persoanele simptomatice care întrunesc criteriile definiţiei de caz, vor fi izolate în secţiile / spitalele de boli infecţioase unde li se vor recolta probe respiratorii, conform metodologiei de supraveghere in vigoare, aflata pe site-ul INSP-CNSCBT.

Transportul probelor recoltate se va face în aceleaşi condiţii de siguranţă ca şi probele de gripă şi testarea se va face la cel mai apropiat laborator secţiile / spitalele de boli infecţioase.

”Ieşirea din carantină după o perioadă de 14 zile, cât şi la externarea din spital dacă pacientul este clinic sănătos se va face după efectuarea a 2 teste negative pentru COVID-19 efectuate la un interval minim de 24 ore”, amai transmis Ministerul Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică judeţeană şi cea a municipiului Bucureşti comunică administratorului centrului de carantină încheierea perioadei de carantinare şi se deplasează pentru eliberarea avizelor epidemiologice.

Dezinfecţia spaţiilor de carantinare se efectuează de către administratorul centrului sub îndrumarea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce persoana / persoanele vor părăsi spaţiul.

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeaşi comunitate se poate decide declararea carantinei într-o comunitate.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!