Negocieri pentru noul Executiv. Adrian Wiener (USR): „Nu este un guvern în jurul PNL”

Senatorul USR-PLUS Adrian Wiener, care face parte din echipa USR care participă la negocierile de sâmbătă pentru formarea unui nou guvern, susține că nu este vorba de un guvern făcut în jurul PNL, ci împreună cu PNL și UDMR.
Filip Stan
12 dec. 2020, 11:23
Negocieri pentru noul Executiv. Adrian Wiener (USR):

Negocieri pentru noul Executiv. Senatorul USR-PLUS Adrian Wiener susține că primul palier al negocierilor este „armonizarea programelor electorale într-un Program de Guvernare pentru România următorilor ani”, conform Mediafax.

Negocieri la sânge între PNL, USR şi UDMR. Partidele împart ministerele şi caută cea mai bună variantă de premier!
„Trecem printr-o : o criză sanitară de proporții peste care se suprapune o criză economică ale cărei dimensiuni nu le putem anticipa încă; e inevitabilă o criză socială. Ultimul lucru de care România mai are nevoie este o criză politică”, a scris Wiener pe Facebook.

Acesta susține că politicile publice pe care Alianța USR-PLUS le propune pentru Programul de Guvernare au fost validate validate prin vot.

„Am primit mandat prin votul din 6 decembrie să luptăm pentru aceste proiecte. Fie că vorbim de desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților sau de Fără Penali În Funcții Publice, reașezarea sistemului de pensii pe principiul contributivității, de constituirea Fondului Național pentru marea infrastructură din Sănătate sau de reforma electorală, toate sunt măsuri pe care le-am propus și argumentat public și pentru care votanții noștri ne-au mandatat. Înțelegem că a face politică înseamnă a reprezenta interesele legitime ale oamenilor, a milita pentru binele comun. Așadar, propunerile noastre nu sunt condiții ultimative ci mai degrabă soluții pentru problemele aflate pe agenda publică a României; unele de ani de zile”, a mai scris senatorul.

Negocieri pentru noul Executiv. Acesta spune că portofoliile din Cabinet „nu reprezintă privilegii sau recompense politice ci asumarea unor uriașe responsabilități”.

„Nu este vorba de formarea unui Guvern ci de PNL și UDMR. E momentul să renunțăm la narativele electorale; chiar și în formulări. Următoarele alegeri sunt peste 4 ani. Acum e vremea parteneriatelor mature în numele cetățenilor, nu pentru câștiguri de imagine pe termen lung. Nu intrăm în coaliție pentru a sprijini o guvernare PNL ci pentru a oferi românilor o coaliție de guvernare responsabilă cu o majoritate parlamentară în spate și cu o agendă comună agreată; într-o formulă rezultată democratic din vot”, a mai scris Adrian Wiener.

Sâmbătă au loc negocierile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune, după ce joi dimineață liderii acestor partide au participat la o întâlnire informală cu președintele Klaus Iohannis.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înnotătorul român
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Şapte persoane reţinute în urma unui scandal la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?