Atac în Nigeria: 400 de elevi au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi cu AK-47

Sute de părinţi s-au adunat duminică la un liceu din statul nigerian Kankara pentru a le cere autorităţilor să le salveze copiii, după ce peste trei sute de băieţi au fost răpiţi, vineri, de indivizi înarmaţi care au atacat şcoala, transmit Reuters, dpa şi AFP.
Filip Stan
13 dec. 2020, 22:23
Atac în Nigeria: 400 de elevi au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi cu AK-47

Atac în Nigeria: Liceul public pentru băieţi din Kankara (nordul Nigeriei) a fost atacat vineri seara de bărbaţi înarmaţi pe motociclete. Prinşi în schimbul de focuri dintre atacatori şi forţele de securitate, sute de elevi au fugit în pădurea din apropiere, o parte dintre ei fiind răpiţi.

Atac în Nigeria: 400 de elevi sunt daţi dispăruţi după ce un grup de bărbaţii înarmaţi cu puşti de asalt AK-47 au atacat o şcoală din Nigeria. Atacul asupra şcolii gimnaziale s-a produs la ora loacă 21.40 în Kankara, în statul nord-vestic al ţării Katsina, a confirmat poliţia. Acesta a implicat un grup mare de bărbaţi care au deschis focul, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de stat Katsina, Gambo Isah.

Imagini incredibile. Cetăţenii înfometaţi din Nigeria aleargă după un camion cu alimente: Prefer să mor de coronavirus decât de foame
Poliţia a răspuns şi a avut loc o luptă „care a dat unora dintre elevi ocazia să escaladeze gardul şcolii şi să fugă”, a spus Isah. Până în prezent, doar 200 din cei aproximativ 600 de elevi ai şcolii au fost găsiţi, a adăugat Isah.

El a spus: „Poliţia, armata nigeriană şi forţele aeriene nigeriene lucrează îndeaproape cu autorităţile şcolare pentru a stabili numărul real al elevilor dispăruţi şi/sau răpiţi.

Autorităţile au asigurat că armata continuă să-i caute pe cei dispăruţi, în condiţiile în care nigerienii au lansat apeluri către guvern, în social media şi din băncile opoziţiei, să-şi intensifice eforturile de salvare a copiilor, exprimând temeri că aceştia ar putea fi răniţi sau exploataţi de miliţii. #BringBackOurBoys, răsunau duminică reţelele sociale în ţară.

Atac în Nigeria: Politicieni din opoziţie l-au criticat şi pe preşedintele Muhammadu Buhari pentru modul în care a gestionat situaţia creată de atac, care a avut loc în statul său natal. Preşedintele, care venise chiar în Katsina chiar în ziua atacului pentru o vacanţă ce coincide cu o sărbătoare religioasă în Nigeria, a condamnat sâmbătă atacul comis de „laşi” asupra unor „copii nevinovaţi”. De asemenea, organizaţia Unicef a cerut duminică eliberarea necondiţionată a tuturor copiilor răpiţi.

Unul dintre tineri, Osama Aminu Maale, de 18 ani, care a reuşit să scape şi să se întoarcă acasă, a relatat pentru France Presse că bărbaţii înarmaţi le-au cerut celor mai mari dintre copii să se numere, i-au urcat mai întâi în autobuze şi apoi i-au repartizat în mai multe grupuri care au pornit în marş pe jos. „Eram 520. (…) Unul dintre bandiţi m-a lovit de mai multe ori pentru că nu ţineam ritmul. M-a lăsat în urmă, ceea ce mi-a dat şansa să scap”, a spus adolescentul.

Bande înarmate formate uneori din sute de membri seamănă de mai mulţi ani teroarea în zone rurale din centrul şi nordul Nigeriei, practicând furtul de vite şi răpirile pentru a cere bani, menţionează AFP.

Pe de altă parte, în 2014, gruparea jihadistă Boko Haram a răpit 276 de fete de la o şcoală din Chibok, în nord-estul Nigeriei, cel puţin o sută dintre acestea fiind încă date dispărute, notează dpa. Militanţii islamişti operează mai mult în nord-estul Nigeriei, care este cel mai populat stat din Africa.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu sunt angajate
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'