„În ceea ce priveşte economia României, unda de panică poate să distorsioneze deciziile economice pe termen scurt (accelerarea consumului în T1 urmată de normalizare în T2). Cu toate acestea, fluxurile investiţionale în economia reală ar trebui să continue, susţinute de nivelul redus al costurilor reale de finanţare (inclusiv în contextul evoluţiilor recente), semnalele de ameliorare a investiţiilor publice şi potenţialul ridicat de dezvoltare (mai ales că în ultimul deceniu investiţiile productive au avut un aport limitat la ritmul de creştere economică)”, scrie Rădulescu într-o informare a instituţiei.
Rădulescu mai apreciază că această criză ar putea duce la o echilibrare a deficitului extern, în condiţiile în care oamenii călătoresc mai puţin, păstrând şi cheltuindu-şi banii în interiorul graniţelor ţării.
„Pe de altă parte, am putea chiar asista la ameliorarea balanţei comerciale pe termen scurt (reducerea deficitului extern), prin amânarea călătoriilor în străinătate şi orientarea spre consumul de bunuri realizate în România”, a explicat Andrei Rădulescu.
Citeşte şi: BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Istoria aurului”