A doua zi de audieri a miniştrilor Cabinetului Cîţu. Alţi patru miniştri au primit miercuri aviz negativ în comisiile de specialitate

Comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului continuă, miercuri, audierea candidaţilor propuşi să facă parte din Cabinetul Cîţu. Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, a primit aviz negativ, în timp ce Lucian Bode, propus la Transporturi, a fost avizat favorabil, la fel ca Ionuţ Stroe de la Tineret şi Sport. 
Romania TV
04 mart. 2020, 04:08
A doua zi de audieri a miniştrilor Cabinetului Cîţu. Alţi patru miniştri au primit miercuri aviz negativ în comisiile de specialitate

UPDATE: Violeta Alexandru a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Muncii. Au fost 28 de voturi „împotrivă” şi 11 „pentru” .

UPDATE: Monica Anisie a primit miercuri aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării din partea Comisiilor reunite pentru învăţământ din Camera Deputaţilor şi Senat.

S-au înregistrat 16 voturi „pentru”, 14 „împotrivă şi trei abţineri.

UPDATE: Aviz NEGATIV pentru Victor Costache, propus ministru al Sănătăţii. Şapte parlamentari au votat ‘pentru’ un aviz favorabil, 20 ‘împotrivă’ şi a fost înregistrată o abţinere.

UPDATE: Deputatul Ionuţ Stroe a primit, marţi, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 22 voturi pentru, 5 împotrivă şi 1 abţinere din partea membrilor comisiilor.

Anterior, la 18 februarie, Ionuţ Stroe primise aviz negativ pentru funcţia de ministru în Cabinetul Ludovic Orban după 10 voturi pentru, 5 împotrivă şi 12 abţineri.

UPDATE: Deputatul USR Emanuel Ungureanu, de la care au pornit mai multe denunțuri la DNA în lumea medicală, a intrat miercuri într-un schimb de replici cu ministrul Sănătății, Victor Costache, la audierea acestuia în comisiile parlamentare de specialitate. Din sala au fost vociferari: ‘Nu facem anchetă aici, e audiere’. Ministrul a spus ca nu vrea dupa ce-si termina mandatul sa mearga la „beciul domnesc”, porecla data arestului central al Politiei Capitalei.

UPDATE: Primele cinci termoscannere destinate aeroporturilor, utilizate la depistarea simptomelor noului coronavirus, vor sosi în România până la finele acestei săptămâni, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

„Vreau să vă dau o veste bună. Compania care a câştigat licitaţia pentru livrarea celor 35 de termoscannere pentru cele 16 aeroporturi s-a angajat că primele cinci bucăţi vor sosi în România săptămâna aceasta, până vineri. Aşadar, cinci termoscannere vor fi livrate în această săptămână”, a spus Bode. Lucian Bode a fost avizat pozitiv în comisiile parlamentare. Totodată, el a anunţat că nu se pune problema lichidării Tarom.

Costel Alexe: Îi vreau pe toţi cu CĂTUŞE la mâini

UPDATE: Bogdan Gheorghiu, propus a treia oară pentru portofoliul Cultură, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Cameră şi Senat.

Rezultatul a fost: 10 voturi „împotrivă”, 10 „pentru” şi 5 abţineri. La audierea din urmă cu două săptămâni, Gheorghiu a primit tot un aviz negativ.

La audierea de miercuri, ministrul interimar şi propus în Guvernul lui Florin Cîţu a vorbit despre proiectele pe care le are în mandatul său, între care, înfiinţarea unui Compartiment UNESCO şi reducerea numărului secretarilor de stat.

„Spuneam data trecută (la audiere, n.r.) că, din motive de legislaţie, s-ar putea să nu putem numi secretarul de stat pentru Timişoara. Am găsit o soluţie, vom primi avizul pentru el, dar va avea cu rang de subsecretar de stat”, a declarat el.

Potrivit programării, de la ora 10.00, va apărea în faţa comisiilor reunite Bogdan Gheorghiu, propus la Ministerul Culturii, care la ultimele audieri a fost avizat negativ.

De la ora 11.00, este programată audierea lui Lucian Bode, propus la Minusterul Transporturilor, de la ora 12.00, este programată audierea lui Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, iar de la ora 13.00 audierea lui  Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Sportului.

Ultimele două audieri de miercuri sunt ale Monicăi Anisie, propusă la Ministerul Educaţiei, şi a Violetei Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.

 

Toţi candidaţii care vor fi audieţi miercuri au primit avize negative la ultimele audieri, când au fost propuşi să facă parte din Guvernul Orban II.

Audierile pentru Guvernul Cîţu au început marţi şi au primit avize pozitive miniştrii propuşi la Apărare, Mediu şi Agricultură şi avize negative cei propuşi la Finanţe, Justiţie şi Dezvoltare.

Audierile vor avea loc şi joi, iar data pentru votul de învestire nu a fost încă stabilită.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, Birourile Permanente stabilesc data şedinţei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor. Data primirii programului şi a listei Guvernului este în acest caz 28 februarie.

Luni, echipa de negocieri a PNL formată din Cîţu, liderii de grup, preşedintele partidului şi vicepreşedinţii a început negocierile pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cutremur în România, sâmbătă noapte, 11 august 2024. Magnitudine de 4.7
Capital.ro
Românii nu-și mai primesc banii înapoi! Mulți simt că au luat țeapă
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Cele mai grele minute din viața lui Băsescu. Decizia a fost luată pe loc
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Banii cash ce trebuie schimbați urgent la BNR. Devin imposibil de folosit la plată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris pe 11 august
MediaFlux
Marius Budăi anunță când vin pensiile majorate la seniori: „Este acea convenție cu Poșta Română”
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!