LOCURI DE MUNCĂ plătite nemţeşte! Cea mai mare economie a Europei caută angajaţi şi oferă salarii tentante

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Germania a scăzut în februarie pentru a doua lună consecutiv, ceea ce evidenţiază rezistenţa pieţei muncii din cea mai mare economie europeană la declinul din industrie şi la noile ameninţări provocate de epidemia de coronavirus, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
Filip Stan
04 mart. 2020, 06:32
LOCURI DE MUNCĂ plătite nemţeşte! Cea mai mare economie a Europei caută angajaţi şi oferă salarii tentante

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut în februarie cu 10.000, până la cifra ajustată de 2,26 milioane de persoane. Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut luna aceasta la 5%, aproape de cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.

Angajatorii pot primi subvenţii dacă încheie contrate de ucenicie. Care este suma acordată 

Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să rămână la 5%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să crească în februarie cu 4.500.
O iarnă blândă a stimulat crearea de locuri de muncă, iar încetinirea economiei are încă un efect redus asupra pieţei muncii.
Oficiul Federal pentru Muncă se aşteaptă în continuare la creşterea numărului de angajaţi part-time. În decembrie se înregistrau 90.000 de angajaţi part-time, cifra urmând să crească la 124.000 în martie.

„Până acum, piaţa forţei de muncă din Germania a arătat o rezistenţă remarcabilă faţă de şocurile externe, cum ar fi conflictele comerciale globale, declinul din industrie sau recenta epidemie de coronavirus. Cererea internă solidă, sectorul serviciilor şi evoluţiile demografice au sporit imunitatea pieţei forţei de muncă. Totuşi, succesul din trecut nu este o garanţie pentru viitor”, a apreciat economistul Carsten Brzeski, de la ING. Economia germană a înregistrat în 2019 un avans de doar 0,6%, cea mai slabă performanţă de după 2013.

Ce salarii se câștigă pe cea mai mare piață a muncii din Europa

Salariile în Germania au crescut pentru al şaselea an consecutiv în 2019, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis). Astfel, salariile nominale au crescut în ritm anual cu 2,6% în 2019 în timp ce preţurile de consum au urcat cu 1,4%. Aceasta înseamnă că salariile reale au crescut în medie cu 1,2% anul trecut – uşor mai slab faţă de avansul de 1,3% din 2018. Majorarea salariilor şi nivelul scăzut record al şomajului au sprijinit în ultimii ani expansiunea economiei germane, care în mod tradiţional este dependentă de exporturi.
Industria dependentă de exporturi se confruntă cu reducerea cererii de peste hotare, de tensiunile comerciale globale şi de incertitudinile legate de Brexit.
Din 2010, salariile reale au crescut în medie cu 1,2% pe an. Potrivit statisticilor, venitul mediu brut în 2019 a fost de aproape 3.000 de euro, iar cel net undeva în jur de 2.000 de euro. Nivelul salariilor în Germania diferă în funcție de cuantumul contribuțiilor sociale plătite la stat, care sunt determinate de diferiți factori (căsătorit sau necăsătorit, divorțat, părinte singur sau unic întreținător al familiei). În funcție de meserie, în topul celor mai bine plătite profesii din Germania sunt medicii, cu venituri anuale cuprinse între 90.000 și 120.000 de euro. Bine plătiți sunt și angajații din industria financiară și domeniul economic, managerii sau șefii de vânzări.

Salariații plătiți cel mai puțin sunt muncitorii necalificați, cu lefuri în jur de 2.000 de euro brut pe lună. În aceeași categorie intră și chelnerii, angajații din call center, îngrijitorii, dar și asistentele meicale, care primesc lunar între 2.000 și 2.400 euro.

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce să pui, de fapt, în mălai când îl depozitezi în casă. Nu se va altera niciodată, nu va face musculițe sau molii. Așa o să-l ai perfect pentru cele mai gustoase și pufoase rețete de mămăligă
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
Playtech.ro
Care ar fi cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Artistul s-a...
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne să mai aibă probleme
Ego.ro
Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Trupe nord-coreene redistribuite în regiunea Belgorod a Rusiei
MediaFlux
DE ce a MURIT de fapt GABRIEL COTABIȚĂ! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni