Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid. Producătorii de componente au avut și mai mult de suferit, în condiţiile în care ei livrează cea mai mare parte a produselor la export. Uzinele din partea de vest au fost și mai afectate de pandemie. Piețele auto occidentale au scăzut în urma închiderii show-room-urilor, măsură impusă în contextul pandemiei de coronavirus.
Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid. În urmă cu doar un an, în 2019, businessul industriei urca cu 5%, la peste 30 mil. euro. În acel an an în care deja cei de la Ford veneau cu Puma, al doilea SUV produs la Craiova, iar la Dacia francezii deja pregăteau cea de-a treia generaţie a Logan şi Sandero.
Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid. Producătorii de componente, precum Continental, Bosch şi alţii au fost influenţaţi de scăderea cererii din Vest, în condiţiile în care piaţa europeană a scăzut cu aproape 30% în 2020.
Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid. În primele 11 luni, producţia a urcat la peste 400.000 de unităţi şi a atins un nivel de 404.699 de unităţi, în scădere cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut. Dacă ritmul de producţie va continua şi în decembrie, atunci per total, în 2020, producţia va avea un declin de sub zece procente.
Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid. Modelele Ford au avut cea mai puternică ascensiune, Puma venind cu mai multe versiuni în 2020, precum Vignale, cea cu transmisie automată, cu motor diesel sau ST, cel mai puternic şi rapid automobil produs vreodată în România.
Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid. În ceea ce privește Dacia, luna noiembrie a adus şi finalul ciclului de viaţă pentru Logan MCV, acesta ieşind din producţie, alături de modelele Sandero, Sandero Stepway şi Logan din cea de-a doua generaţie, în timp ce la uzină au intrat doar Sandero Stepway şi Logan din cea de-a treia generaţie.
Cum a fost afectată industria auto de restricțiile Covid. În 2019, Dacia şi Ford au avut cumulat o cifră de afaceri de 7,4 mld. euro, din care 5,2 mld. euro de la Mioveni şi 2,2 mld. euro la Craiova, Luând în considerare creşterea puternică de la Craiova odată cu intrarea în producţie a lui Puma şi revenirea Dacia odată cu lansarea noilor modele, cele două uzine vor reuşi, cel mai probabil, să păstreze cel puţin un nivel similar cu 2019, dacă nu chiar o creştere.
Conform estimărilor făcute de Ziarul Financiar, producţia de maşini se va apropia în 2020 de pragul de 460.000 de unităţi, potrivit estimărilor ZF pe baza evoluţiei din primele zece luni ale acestui an.
Pandemie coronavirus. Cum încearcă Franța să salveze industria auto. Vești excelente pentru Renault