Copilul ucis de afacerist, reacţie ŞOCANTĂ a preotului: „Făcea lucruri în urma cărora ar fi suferit mulţi oameni”

Reacție șocantă a preotului din localitatea vasluiană unde un copil de 14 ani a fost ucis de un afacerist. Preotul spune că dacă nu ar fi fost ucis “făcea lucruri în urma cărora ar fi suferit mulţi oameni”. În plus, pune la îndoială durerea familiei: "Se dau la televizor plângând“.
Alina Costache
05 mart. 2020, 07:08
Copilul ucis de afacerist, reacţie ŞOCANTĂ a preotului:

Preotul din comuna Dimitrie Cantemir, Stefan Iulian, a avut o reactie care a iritat sute de internauti. Pe pagina personalã de Facebook, parohul a încercat sã-l apere pe criminalul din Oteleni, comuna vecinã cu Dimitrie Cantemir, spunând despre copilul ucis cã „ar fi fãcut, cu sigurantã, lucruri în urma cãrora ar fi suferit mai multi oameni”.

„Lucrurile nu rãmân niciodatã nerãsplãtite; Indiferent dacã sunt bune, ori rele! Curaj! A fost o încercare mare, dar împreunã cu ajutorul lui Dumnezeu o sã treceti peste! Si nu uitati cã aveti si prieteni! Si nu pot dusmanii sã distrugã, cât pot clãdi prietenii si prietenia. Asta e ce conteazã. Vã suntem aproape!”, a transmis preotul pe pagina de Facebook a bãrbatului arestat pentru omor calificat.

Preotul este un apropiat al familiei criminalului si a continuat cu declaratiile halucinante, desi mai multi internauti i-au atras atentia cã greseste. Pãrintele s-a supãrat si mai tare si a afirmat cã „bãiatul de 14 ani, dacã nu ar fi fost in situatia aceasta (ucis în bãtaie de un ucigas nemilos, care i-a rupt toate oasele de la mâini si de la picioare, n.r.) ar fi fãcut cu sigurantã lucruri în urma cãrora ar fi suferit mai multi oameni”.

„Nu justific în niciun fel fapta! Numai cã toti care comentati, stiti povestea doar din prisma celor spuse din presã si blestemati si aruncati cu piatra! Acest copil, Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!, dacã nu era situatia aceasta, vã asigur cã fãcea lucruri în urma cãrora ar fi suferit multi oameni (cum au suferit si pânã acum). Acum 3 luni, le-a dat foc la magazin (care, de fapt, era o camerã a casei pãrintilor lor)… Si, mama era abia operatã… nu se putea deplasa oricum. A furat, a fost trimis acasã din nu stiu ce tarã, cã tot din-astea fãcea. Eu am încercat cât am putut, împreunã cu familia, sã linistim apele. Însã, în momentul în care organele competente nu i-au dat nicio sperantã cã lucrurile se vor rezolva în vreun fel, spunând cã el – copilul – nu apartine nimãnui si cã nimeni nu rãspunde pentru el, în acel context, din pãcate, a cedat (vorbeste de criminal, n.r.). Sunt multe de spus, acum toti cei din familia copilului, care nu-l recunosteau pânã acum, acum se dau la televizor plângând. El o sã fie pedepsit pentru faptã. Mai mult… Dumnezeu cu mila pentru fiecare dintre noi. Iertati-mã pentru cã nu am putut face mai mult!”, a comentat preotul Stefan Iulian.

Reprezentantii Episcopiei Husilor au transmis un mesaj în cazul preotului. „Dezavuãm o astfel de atitudine. Considerãm cã este o exprimare total nefericitã a preotului respectiv, care nu reflectã în niciun caz atitudinea Bisericii. Ne exprimãm compasiunea fatã de toti cei care suferã în urma incidentului la care s-a fãcut referire”, a spus preotul Cosmin Gubernat, purtãtorul de cuvânt al Episcopiei Husilor, potrivit vremeanoua.ro. 

Reamintim că băiatul de 14 ani, a fost ucis în după amiaza de 23 februarie, cu peste 100 de lovituri, după cum singur a recunoscut bărbatul bănuit de omor. A povestit anchetatorilor cum l-a pus pe băiat să-i reconstituie faptele din noaptea incendiului, dar că a simţit că acest îl minte. Atunci şi-a ieşit din minţi şi a început să-l lovească cu un lemn din pădure. L-a abandonat într-o baltă de sânge, dar s-a reîntors la locul faptei seara. Cadavrul băiatului l-a transportat pe o bicicletă într-o râpă de aproape 40 de metri adâncime, la 15 kilometri de sat.

Autorul şi-a recunoscut crima după ce a picat testarea poligraf. El a încercat să ascundă urmele, incendiind pătura cu care a înfăşurat cadavrul şi aruncând bicicleta victimei într-un canal de colectare a apei.

Citeşte şi Bărbatul din Vaslui care a ucis un băiat de 14 ani pentru că i-ar fi incendiat magazinul. „Lor le-a păsat că mi-a dat mie foc?”

DailyBusiness
GRATIS de la bancă! Se oferă până pe 15 octombrie
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Smiley a rămas surprins de nepoata lui Adi de la Vâlcea, la Vocea României: „Mamă, ce apariţie!”
Fanatik.ro
Cele două ingrediente naturale care te scapă de molii. Sunt extrem de eficiente și acționează într-un timp scurt
Capital.ro
A murit cel mai mare actor. Nu-l vom uita niciodată! A fost un etalon
Playtech.ro
ȘOC! Octavian Bellu a ajuns de nerecunoscut. NU mai arată AȘA cum îl știai, e schimbat TOTAL
DailyBusiness
VINE IARNA în România! ANM anunță scăderi bruște de temperaturi
Adevarul
Partea nevăzută a vieții unor români din Suedia. „A început să arunce obiecte după noi și să ne spună să plecăm în țara noastră”
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Vreme tot mai rea în România. Unde va fi haos
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
Pe ce dată sunt virate alocațiile pe card în luna octombrie 2024?
Cancan.ro
Cod galben de ninsori în România după ciclonul Ashley! Zonele unde lapovița și vântul puternic își fac apariția
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit un actor legendă. Toți românii l-am iubit. Memoria sa va fi prețuită pentru totdeauna
StirileBZI
Ce conține apa îmbuteliată din magazine: S-a aflat adevărul!
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea...
substantial.ro
Mark Rutte preia conducerea NATO, confruntat cu provocări majore
MediaFlux
EXTREMA DREAPTĂ a AJUNS la PUTERE! ȘOC TOTAL! Și România este AFECTATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Țara cu drumuri ca ale României, dar cu de patru ori mai puține accidente. Metoda prin care a reușit să prevină tragediile rutiere