Aurelian Gh Bondrea este cel care a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, știintă și cultură”, înainte ca, în 2002, să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, spune datele de prezentare de pe site-ul oficial.
Instituţia a fost vizată, de altfel, în urmă cu an de procurorii DIICOT. În anunţul trist nefericitul eveniment este prezentat astfel: “știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine”.
“Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.
Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ.
Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine.
Domnule Profesor, vă mulțumim pentru tot!
Universitatea Spiru Haret”, se arată în anunţ.
În urmă cu un an, în decembrie 2019, procurorii DIICOT au desfășurat percheziții la Universitatea Spiru Haret, mai multe cadre universitare fiind suspectate că, pe parcursul anului universitar 2018 – 2019, au format un grup infracțional organizat care a avut ca scop facilitarea promovării de către mulți studenți a examenelor, potrivit Edupedu.