George Simion: „Dacă PSD nu insistă pentru suspendarea lui Iohannis, AUR o s-o facă. O rog pe doamna Firea ca PSD să semneze iniţiativa”

Co-preşedintele AUR, George Simion, a participat miercuri, prin videoconferinţă, la emisiunea Punctul Culminant, de la Romania TV, în cadrul căreia a discutat cu Victor Ciutacu şi invitaţii săi despre incidentele în care a fost implicat la Timişoara, dar şi despre doctrina şi planurile partidului pe care îl conduce.
George Russo
16 dec. 2020, 22:52
George Simion:
Inquam Photos / Sandor Manases

George Simion susţine că cei care au huiduit delegaţia AUR de la Timişoara sunt „aşa zişi revoluţionari”, care ar fi fost instigaţi de forţe politice deranjate de faptul că partidul său a obţinut un scor spectaculos la alegerile parlamentare din 6 decembrie, inclusiv în Timiş, fieful tradiţional al forţelor de dreapta.

„Eu de 15 ani, de pe bancile facultatii, comemorez eroii de la TImisoara. I-am deranjat pe multi pentru ca am creat un partid si am intat in parlament cu aproape 10% cand nimeni nu se astepta. Asa ca niste revolutionari de ocazie, mai exact revolutionari de prin 2018, au fost pusi sa huiduie la intalnirea noastra cu timisorenii. Au inceput atacurile asupra AUR, pentru ca le-am incurcat socotelile, dar nu ne lasam, ne-am continuat manifestatia.

In Timisoara am avut clar peste prag, peste vreo 7%, iar acum se incearca sa se faca o imagine proasta pentru AUR, pentru ca am indraznit sa luam voturi intr-un judet care era arondat altor formatiuni.

Maine vom fi in Satu Mare, in Baia Mare, in Bistrita. Vrem sa multumim celor care au avut incredere in noi, pentru ca noi nu am avut o mare retea in aceasta campanie, nici fonduri foarte multe. Incercam sa facem ceva ce nu s-a mai facut, sa mergem intr-un turneu ca sa le multumim oamenilor care ne-au votat.

Daca cei de la PNL si PSD ne respecta si noua dreptul sa avem cateva comisii, ne vom prezenta la reunirea Parlamentului, dar pana acum am vazut ca ne trateaza cu dispret. S-ar putea sa luam decizia sa nu participam, daca nu se face o negociere corecta. Noi nu refuzam dialogul, nu suntem fascisti, dar vrem sa gasim proiecte si idei comune.

Eu de fiecare data cand ajung la Timisoara merg la Inaltul Ioan pentru a cere binecuvantare, il cunosc de mult timp si ne-a invatat bine sa tinem aproape de toti romanii. Noi am fost ajutati de cel mai inalt grad in ierarhia bisericii, de Dumnezeu. Si am fost ajutati de cei deranjati ca ni s-au inchis bisericile de Pasti, iar acum vin Sarbatorile de Craciun si nu ne vor mai inchide bisericile.

George Simion insistă pentru suspendarea preşedintelui

Daca din cei 47 de parlamentari AUR va pleca vreunul, Dumnezeu nu o sa-i ajute, pentru ca nu au fost votati ei, ci partidul, care a promis ca nu va face coalitii.

L-am vazut pe Iohannis azi foarte deranjat de AUR, pentru ca nu a mai pus nimeni pe tapet subiectul suspendarii, desi ce a facut in campanie a fost fatis, a fost varf de lance pentru PNL si, cu toate astea, a luat doar 25%.

Avem multe de invatat si am fost votati de toti romanii. Chiar daca PSD nu o face, noi o sa insistam pentru suspendarea presedintelui. Noi deja ne-am aliniat la o familie europeana respectabila, familia Conservatorilor Europeni. Noi suntem pro-europeni, suntem euro-realisti.

Ma surprinde pozitia doamnei Firea, una echilibrata, pentru ca domnii Grindeanu, Ciolacu si Dancu nu pareau de aceeasi parere. Eu vreau sa o rog pe doamna Firea ca PSD sa semneze initiativa de suspendare a presedintelui.”, a spus George Simion la România TV.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Asistăm la un circ grotesc. Cei care au pierdut alegerile se ceartă pe funcţii

Inquam Photos / Sandor Manases

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'