Primul vaccin împotriva coronavirusului, gata în câteva săptămâni

Oamenii de ştiinţă din Israel sunt într-un proces avansat pentru dezvoltarea primului vaccin împotriva coronavirusului. De asemenea, Pfizer Inc are în vedere o colaborare cu producătorul german de medicamente BioNTech SE pentru a dezvolta vaccinuri pentru virusul COVID-19.
Filip Stan
08 mart. 2020, 08:22
Primul vaccin împotriva coronavirusului, gata în câteva săptămâni

Oamenii de știință sunt într-un proces avansat pentru dezvoltarea primului vaccin împotiva coronavirus, potrivit Ministrului Științei și Tehnologiei Ofir Akunis. Dacă totul va decurge conform planului, vaccinul va fi gata în câteva săptămâni și va fi disponibil în 90 de zile.

„Felicitări MIGAL( Institutul de Cercetare Galileo) pentru acestă descoperire. Sunt încrezător că va avea un progres rapid care ne va permite să oferim un răspuns amenințării reprezentate de COVID-19″.

MIGAL este localizat în orașul Galilee.

„Dată fiind nevoia urgentă la nivel global de un vaccin pentru coronavirus facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea sa”, a spus directorul Institutului, David Zigdon.

O să fie un vaccin administat pe cale orală fiind astfel accesibil publicului larg, a adăugat Zigdon.

De asemenea, Pfizer Inc are în vedere o colaborare cu producătorul german de medicamente BioNTech SE pentru a dezvolta vaccinuri pentru coronavirus folosind platforma BioNTech de dezvoltare a medicamentelor bazate pe mARN, spune şeful de cercetare şi dezvoltare al Pfizer, citat de Reuters.

Spre deosebire de un vaccin normal, vaccinurile ARN funcţionează prin introducerea unei secvenţe de mARN (molecula care le spune celulelor ce să construiască), care este codificată pentru un antigen specific bolii. Odată produs în corp, antigenul este recunoscut de sistemul imunitar, pregătindu-l pentru lupta cu lucrul real.

Vaccinurile ARN utilizează o abordare diferită care beneficiază de procesul pe care celulele îl utilizează pentru a face proteine: celulele folosesc ADN ca şablon pentru a face molecule de ARN mesager (mARN), care sunt apoi traduse pentru a construi proteine. Un vaccin ARN constă dintr-o catenă ARNm care codifică un antigen specific bolii. ARN mesager este o moleculă de ARN ce are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripţie.

Directorul ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, a fost unul dintre directorii farmaceutici care a participat săptămâna aceasta la o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump, pentru a discuta despre posibilele vaccinuri şi tratamente pentru virusul care se răspândeşte rapid.

El a spus atunci că producătorul lucrează la dezvoltarea unei terapii anti-virale pentru a ajuta pacienţii care au contractat deja virusul. Dar el a spus joi că Pfizer are în vedere să se alăture unor companii precum Johnson & Johnson, Sanofi SA şi Moderna în cursa pentru a dezvolta un vaccin pentru a inocula pacienţi sănătoşi.

Dolsten a spus că Pfizer, care colaborează deja cu BioNTech la dezvoltarea de vaccinuri ARNm pentru gripă, este, de asemenea, interesat de eforturile companiei privind coronavirusul.

„Vom împărtăşi unele dintre ideile noastre cu BioNTech, despre ceea ce fac ei privind COVID-19 şi vom evalua dacă există lucruri pe care am putea să le facem împreună”, a spus el.

BioNTech a avut în vedere utilizarea platformei sale de mRNA pentru a dezvolta un vaccin pentru coronavirus încă de la începutul acestui an, a declarat luna trecută într-un interviu pentru Reuters Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech.

Un vaccin bazat pe mARN, care utilizează ARN mesager sintetic pentru a ajuta organismul să se imunizeze împotriva unui virus, poate fi dezvoltat şi fabricat mai rapid decât vaccinurile tradiţionale.

Moderna, care se concentrează, de asemenea, pe terapiile bazate pe ARNm, a dezvoltat deja un vaccin experimental împotriva coronavirusului folosind o metodă similară cu BioNTech. Moderna intenţionează să înceapă studiile clinice ale vaccinului său la sfârşitul acestei luni.

Dolsten a oferit, de asemenea, mai multe detalii despre eforturile companiei de a dezvolta potenţiale tratamente antivirale pentru virus, care sunt examinate în prezent de o companie terţă pentru a vedea cum se comportă împotriva virusului într-un laborator.

Pfizer a spus că aceşti compuşi pot fi folosiţi în combinaţie cu un alt tratament antiviral dezvoltat de Gilead Sciences, denumit „Remdesivir”, care este în continuare în faza de dezvoltare.

Compuşii Pfizer folosesc un mecanism de acţiune diferit de cel al lui Gilead pentru a ataca virusul, a spus Dolsten.

 Citeşte şi Un cunoscut medic avertzizează în legătură cu coronavirusul: „Ne putem aştepta la o perioadă EXTREM de grea”

 

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cele mai avantajate zodii în vara lui 2025. Patru nativi vor avea 3 luni pline de belșug
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferii din România. Regulă pentru românii care dețin două mașini
Playtech.ro
De câte ori se încarcă voucherele de alimente până în 2027. Suma oferită de stat românilor cu venituri mici
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Ce efecte produce puciul din USR. „Un partid care funcționează pe bază de interes. Elena Lasconi ar putea creşte”| ANALIZĂ
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Decizia care schimbă totul. Trump a făcut marele anunț
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Elevii care pot primi 300 de lei de la stat. Condițiile pentru a primi și subvenții de masă, cazare și transport
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România! Termen până pe 14 aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Primul sondaj care ia în considerare și votanții din diaspora. Cine ar câștiga o finală Nicușor Dan – George Simion
MediaFlux
Programul Rabla 2025. Noua valoare a voucherul pentru maşinile electrice. Ce se întâmplă cu cel pentru diesel
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta și „Sistemul”: când Lupul strigă „Lupul!”