Primul vaccin împotriva coronavirusului, gata în câteva săptămâni

Oamenii de ştiinţă din Israel sunt într-un proces avansat pentru dezvoltarea primului vaccin împotriva coronavirusului. De asemenea, Pfizer Inc are în vedere o colaborare cu producătorul german de medicamente BioNTech SE pentru a dezvolta vaccinuri pentru virusul COVID-19.
Filip Stan
08 mart. 2020, 08:22
Primul vaccin împotriva coronavirusului, gata în câteva săptămâni

Oamenii de știință sunt într-un proces avansat pentru dezvoltarea primului vaccin împotiva coronavirus, potrivit Ministrului Științei și Tehnologiei Ofir Akunis. Dacă totul va decurge conform planului, vaccinul va fi gata în câteva săptămâni și va fi disponibil în 90 de zile.

„Felicitări MIGAL( Institutul de Cercetare Galileo) pentru acestă descoperire. Sunt încrezător că va avea un progres rapid care ne va permite să oferim un răspuns amenințării reprezentate de COVID-19″.

MIGAL este localizat în orașul Galilee.

„Dată fiind nevoia urgentă la nivel global de un vaccin pentru coronavirus facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea sa”, a spus directorul Institutului, David Zigdon.

O să fie un vaccin administat pe cale orală fiind astfel accesibil publicului larg, a adăugat Zigdon.

De asemenea, Pfizer Inc are în vedere o colaborare cu producătorul german de medicamente BioNTech SE pentru a dezvolta vaccinuri pentru coronavirus folosind platforma BioNTech de dezvoltare a medicamentelor bazate pe mARN, spune şeful de cercetare şi dezvoltare al Pfizer, citat de Reuters.

Spre deosebire de un vaccin normal, vaccinurile ARN funcţionează prin introducerea unei secvenţe de mARN (molecula care le spune celulelor ce să construiască), care este codificată pentru un antigen specific bolii. Odată produs în corp, antigenul este recunoscut de sistemul imunitar, pregătindu-l pentru lupta cu lucrul real.

Vaccinurile ARN utilizează o abordare diferită care beneficiază de procesul pe care celulele îl utilizează pentru a face proteine: celulele folosesc ADN ca şablon pentru a face molecule de ARN mesager (mARN), care sunt apoi traduse pentru a construi proteine. Un vaccin ARN constă dintr-o catenă ARNm care codifică un antigen specific bolii. ARN mesager este o moleculă de ARN ce are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripţie.

Directorul ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, a fost unul dintre directorii farmaceutici care a participat săptămâna aceasta la o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump, pentru a discuta despre posibilele vaccinuri şi tratamente pentru virusul care se răspândeşte rapid.

El a spus atunci că producătorul lucrează la dezvoltarea unei terapii anti-virale pentru a ajuta pacienţii care au contractat deja virusul. Dar el a spus joi că Pfizer are în vedere să se alăture unor companii precum Johnson & Johnson, Sanofi SA şi Moderna în cursa pentru a dezvolta un vaccin pentru a inocula pacienţi sănătoşi.

Dolsten a spus că Pfizer, care colaborează deja cu BioNTech la dezvoltarea de vaccinuri ARNm pentru gripă, este, de asemenea, interesat de eforturile companiei privind coronavirusul.

„Vom împărtăşi unele dintre ideile noastre cu BioNTech, despre ceea ce fac ei privind COVID-19 şi vom evalua dacă există lucruri pe care am putea să le facem împreună”, a spus el.

BioNTech a avut în vedere utilizarea platformei sale de mRNA pentru a dezvolta un vaccin pentru coronavirus încă de la începutul acestui an, a declarat luna trecută într-un interviu pentru Reuters Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech.

Un vaccin bazat pe mARN, care utilizează ARN mesager sintetic pentru a ajuta organismul să se imunizeze împotriva unui virus, poate fi dezvoltat şi fabricat mai rapid decât vaccinurile tradiţionale.

Moderna, care se concentrează, de asemenea, pe terapiile bazate pe ARNm, a dezvoltat deja un vaccin experimental împotriva coronavirusului folosind o metodă similară cu BioNTech. Moderna intenţionează să înceapă studiile clinice ale vaccinului său la sfârşitul acestei luni.

Dolsten a oferit, de asemenea, mai multe detalii despre eforturile companiei de a dezvolta potenţiale tratamente antivirale pentru virus, care sunt examinate în prezent de o companie terţă pentru a vedea cum se comportă împotriva virusului într-un laborator.

Pfizer a spus că aceşti compuşi pot fi folosiţi în combinaţie cu un alt tratament antiviral dezvoltat de Gilead Sciences, denumit „Remdesivir”, care este în continuare în faza de dezvoltare.

Compuşii Pfizer folosesc un mecanism de acţiune diferit de cel al lui Gilead pentru a ataca virusul, a spus Dolsten.

 Citeşte şi Un cunoscut medic avertzizează în legătură cu coronavirusul: „Ne putem aştepta la o perioadă EXTREM de grea”

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Scandal în lumea manelelor. S-au aruncat cuvinte grele și a fost necesară intervenția polițiștilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Rusia desfășoară noi exerciții cu lansatoare mobile de rachete nucleare Yars
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!