CTP: „Este o premieră în comportamentul lui Iohannis. Este uman”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat miercuri că ambiţiile lui Ludovic Orban sunt singurul obstacol în calea formării noului guvern şi apreciază schimbarea de comportament a preşedintelui Klaus Iohannis, sesizată în ieşirile publice ale acestuia.
George Russo
16 dec. 2020, 23:43
CTP:

CTP îl critică, totuşi, pe Iohannis, pentru comparaţia cu negocierile politice din alte ţări sau din alte momente, afirmând că în timp de pandemie aceste înţelegeri politice nu pot dura luni sau ani de zile, aşa cum a spus miercuri preşedintele, conform Digi24.

Domnul președinte ne spune că îl va numi pe domnul Orban dacă se înțeleg partidele din coaliție în legătură cu el în calitate de candidat. Asta, pentru mine, e o premieră în ce-l privește pe domnul Iohannis, vorbesc în ce privește comportamentul său ca persoană. Uman. E o premieră, e ca și cum și-ar lua paltonul de pe capotă și l-ar strânge la piept. Vă amintiți episodul cu paltonul aruncat pe capotă. Domnul Orban îl anunță, potrivit declarației domnului președinte, că își dă demisia, după care își dă demisia, nu este demis. În orice țară civilizată în care demnitarii au demnitate nu revii asupra demisiei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat peste câteva zile. Și așa instituția aceasta a demisiei, în România a fost batjocorită în 30 de ani în toate felurile, începând cu Nicolae Ceaușescu, atunci în decembrie ’89, care amenința cu demisia pe membrii comitetului politic executiv. În condițiile astea, domnul Orban contribuie decisiv la discreditarea, la desconsiderarea acestei instituții a demisiei. Iar domnul președinte nu are niciun fel de apăsare și ne-a spus că numește pe oricine va hotărî coaliția”, a spus Cristian Tudor Popescu (CTP).

CTP îl critică pe Iohannis pentru declaraţiile de miercuri

Legat de afirmația lui Klaus Iohannis că și în alte țări durează formarea guvernului în alte țări, CTP a afirmat:

„Cum poate să ne dea astfel de exemple domnul președinte? Este o prostie! În condiții de pandemie să vorbești de 8 luni, de 2 ani și jumătate, de ce a deschis gura despre așa ceva? Ca să ne spună la sfârșit că nu va lăsa țara fără guvern. Este treaba președintelui să pună capăt în cât mai scurtă vreme acestui bâlci penibil al așa-ziselor negocieri. De fapt este o târguială de colțul mesei, o tejghetăreală a acestor personaje, nici măcar partide, pe niște funcții. Ce mi se pare cel mai grav este că asta se face cu voturile celor care au ales, în special PNL, în aceste alegeri. Votanții PNL se uită acum ce face, de pildă, domnul Orban, ce face domnul Iohannis, bineînțeles că sunt implicați și cei de la USR, Barna și așa mai departe. Dar, după părerea mea, elementul principal de blocaj în aceste negocieri îl reprezintă domnul Ludovic Orban”
Cristian Tudor Popescu a menționat că în opinia sa Ludovic Orban nu se comportă ca un om demn.

Nu are nicio importanță, după părerea mea, (n.r. dacă se va ajunge la un compromis legat de Orban) eu judec exclusiv după criteriul demnității – un demnitar trebuie să aibă demnitate, să transmită către alegători, să transmită către cetățeni că e un om demn – e ultimul lucru pe care îl transmite domnul Orban, acum, votanților și cetățenilor”, a spus el.

Citeşte şi: George Simion: „Dacă PSD nu insistă pentru suspendarea lui Iohannis, AUR o s-o facă. O rog pe doamna Firea ca PSD să semneze iniţiativa”

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia consideră prezența navelor NATO în Marea Neagră drept o amenințare
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'