Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor. Noutăţi MAJORE anunţate de companie

Facebook dezvoltă un instrument pentru a rezuma articolele de știri, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să le citească. De asemenea, a stabilit planuri pentru un senzor neuronal care să detecteze gândurile oamenilor și să le transpună în acțiune.
Alina Costache
17 dec. 2020, 08:56
Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor. Noutăţi MAJORE anunţate de companie

Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor. Planurile au fost dezăluite angajaţilor într-o întâlnire de la sfârșitul anului, la nivel de companie, la gigantul de rețele sociale, al cărui an a fost marcat de controverse, nemulțumirea angajaților și multiple procese antitrust de stat și federale.

Facebook vrea să creeze un senzor neuronal care să citească gândurile oamenilor

Condusă de CEO-ul Mark Zuckerberg, întâlnirea a fost prezentată de mai mulţi directori ai companiei. Mulţi dintre ei au numit 2020 un an dificil, iar compania a suferit o pandemie globalăcauzată şi  de reacția scandalulilor lui George Floyd, Breonna Taylor și a altor negri americani.

Liderii companiei au mai declarat că marea companie a avansat, adăugând în jur de 20.000 de lucrători noi anul acesta. Cu mai mulți oameni din întreaga lume acasă, compania a înregistrat o utilizare record, a declarat Mike Schroepfer, director tehnologic Facebook. Traficul pe tot parcursul lunii martie era asemănător cu ziua de Anul Nou, de obicei cea mai aglomerată perioadă a anului Facebook, a adăugat el.

„Investițiile noastre în tehnologie nu sunt doar menținerea funcționării serviciilor noastre”, a spus el, comparând viteza îmbunătățirilor Facebook în mesagerie cu avansarea vaccinului COVID-19. „Pregătim calea pentru noi experiențe descoperitoare care, fără hiperbolă, vor îmbunătăți viața a miliarde de oameni”.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Liz Bourgeois, a refuzat să comenteze această poveste.

Printre progresele susținute de Schroepfer s-au numărat angajamentele companiei față de inteligența artificială, care a fost adesea văzută pe plan intern ca un panaceu pentru problemele rețelei sociale. El a menționat că centrele de date Facebook primesc „noi sisteme” care le vor face de 10 până la 30 de ori mai rapide și vor permite inteligenței artificiale (AI) Facebook să se antreneze în esență.

„Și este de fapt instrumentul cheie pe care îl folosim astăzi în producție pentru a combate discursul de ură, dezinformarea și, sincer, cele mai grele probleme de conținut cu care ne confruntăm”, a spus Schroepfer, menționând un punct de discuție al companiei că Facebook detectează acum 95% din toate discurs de ură pe platformă.

În ultimele săptămâni, angajații Facebook care au plecat au împins înapoi ideea că AI ar putea vindeca problemele de moderare a conținutului companiei. În timp ce Facebook angajează mii de moderatori umani terți, este clar că AI este modul în care intenționează să-și patruleze platforma în viitor, o idee care îi privește pe lucrători.

„AI nu ne va salva”, a scris Nick Inzucchi, a cărui notă de adio din decembrie a fost obținută de BuzzFeed News.

„Viziunea implicită care ghidează cea mai mare parte a activității noastre de integritate de astăzi este una în care discursul uman este supravegheat de roboți perfecți, corecți și atotștiutori, deținute de [CEO] Mark Zuckerberg. Aceasta este în mod clar o distopie, dar una atât de adânc înrădăcinată încât cu greu mai observăm acest lucru ”.

Un alt angajat care a plecat a estimat la începutul acestei luni că, chiar și cu inteligența artificială și moderatori terți, compania „șterge mai puțin de 5% din toate discursurile de ură postate pe Facebook”. Facebook a respins ulterior acea afirmație.

Citeşte şi: A picat Facebook Messenger şi Instagram! Utilizatorii nu pot trimite sau primi mesaje
 

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Vești excelente pentru o categorie de români. Cum pot lua pensie fără vechime în muncă
Capital.ro
Obligatoriu la ITP 2024. Românii care trebuie să facă Inspecţia Tehnică Periodică din nou
Playtech.ro
Dana Budeanu, apariția ANULUI la piscină. Imaginile au SCĂPAT pe internet! S-a văzut TOT
DailyBusiness
Atenție! Începe taxarea pensionarilor! Guvernul NU poate interveni
Adevarul
Detalii cutremurătoare în cazul copilului mort după două zile de spitalizare. „Părinții vor doar să nu se mai întâmple” VIDEO
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Două televiziuni au fost închise pe loc. Erau manipulate de doi milionari
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Țeapa SECOLULUI primită de Gigi Becali! Poliția a intrat deja pe fir!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Planul Roșu de Intervenție, activat la Păltiniș azi-noapte! 15 copii, aflați în tabără, la un hotel, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Capital.ro
Se schimbă Codul Rutier în România. Este ilegal să circule în afara orașelor
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Studiu: Mâncărurile populare din lanțurile de fast-food din Marea Britanie sunt predominant nesănătoase
MediaFlux
Ce este indicele de corecție la pensie și de ce dispare. Formula de calcul ar putea dubla veniturile unor seniori, însă alții vor beneficia de creșteri mai mici
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!