Povestea unui bucureştean cu coronavirus! „Am aşteptat 12 ore ambulanţa după ce am aflat de la televizor că am fost depistat pozitiv”

Bogdan Aron, unul dintre bucureştenii confirmaţi cu coronavirus, şi-a făcut publică povestea despre cum a aflat că este infectat. Bărbatul, care s-a întors din Marea Britanie,  povesteşte cum a aşteptat timp de 12 ore ambulanţă şi a aflat faptul că este confirmat din presă. 
Romania TV
11 mart. 2020, 06:39
Povestea unui bucureştean cu coronavirus!

În prezent Bogdan se află internat la Victor Babeş cu diagnosticul confirmat de coronavirus, după ce a aşteptat timp de 12 ore ambulanţa şi a aflat din presă că este infectat. Acesta s-a întors în data de 27 februarie din Marea Britanie, zonă care la acel moment nu a fost considerată una de risc, iar la câteva zile a făcut febră.

„Luni seara am facut febra 39.2, iar medicii de la Matei Bals mi-au facut si testul de coronavirus. Fusesem in Londra intre 25-27 februarie, dar pana zilele trecute Marea Britanie nu era considerata o zona cu risc. Prin urmare toata lumea a crezut ca sansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu in asteptarea rezultatului” , povesteşte Bogdan.

Bogdan a fost testat de medicii de la Matei Balş, iar surprinzător rezultatul l-a aflat din presă. O izoletă a ajuns la domiciliul acestuia, iar autorităţile l-au contactat la două ore după ce a aflat informaţie din presă, dar şi după telefoane către toate numerele oficiale puse la dispoziţie de către autorităţi.

„Rezultatul l-am aflat din presa. Era o sansa buna sa fiu cazul 7 din 10 martie. Insa pe mine nu ma anuntase nimeni nimic. Am sunat la toate numerele pe care le-am gasit si am vorbit cu toate persoanele despre care stiam ca ar putea avea chiar si o minima informatie. Voiam evident sa aflu daca intr-adevar era vorba despre mine. N-am aflat nimic. Dupa zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispozitie, am fost sunat la 2 ore dupa ce aflasem informatia din presa. Mi s-a confirmat ca sunt pozitiv si am fost informat ca urmeaza sa vina o salvare (acea “izoleta”) sa ma preia” , continuă acesta.

Bogdan a hotărât să îşi expună povestea pe reţelele sociale şi va trimite feedbkack cât mai detaliat către persoanele care ar putea schimba ceva. De asemenea, acesta spune că medicii şi asistentele de la Balş se comportă exemplar.

„Desi in povestea mea de pana acum am intalnit multe probleme (pe o parte le-am enumerat) si multa lipsa de empatie din partea unor autoritati, am incredere in medici si cred ca aplicand masurile corecte o sa fie bine. Voi incerca sa trimit feedback-ul meu cat mai detaliat catre persoanele care pot schimba ceva chiar si in al 11-lea? ceas. Sunt multe lucruri care scartie cand vorbim despre comunicarea cu pacientul, relatia cu 112, relatia cu autoritatile care se ocupa de problema. Medicii si asistentele de la Matei Bals si Victor Babes s-au comportat pana acum exemplar. Au fost cu totii empatici si dornici sa ajute”.

Atât familia, cât şi colegii de la locul de muncă se află în carantină, iar majoritatea au făcut testele pentru coronavirus. 

„Am vorbit deja cu cei din familie si cu prietenii. Ei sunt in izolare la domiciliu si o parte au facut deja testele. Ii iubesc si sper sa le fie bine. Colegii mei de la 2Performant sunt toti in izolare la domiciliu. Imi pare rau ca i-am pus si pe ei si pe familiile lor in situatia asta. Sper din toata inima sa fie sanatosi pentru ca asta e cel mai important. Sunt convins ca se vor descurca de minune sa duca pentru urmatoarele saptamani povestea mai departe si remote” , închide acesta.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai mare greșeală a lui Traian Băsescu. Ce regretă fostul președinte
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...