Astfel, este recomandată evitarea zonelor aglomerate unde persoanele sunt expuse la contact direct sau interacţiune cu un număr mare de persoane. Copiii trebuie feriţi de locurile de joacă care presupun atingerea suprafeţelor comune de către un număr mare de copii. Contactul direct cu alte persoane trebuie limitat la maximum, iar gesturile cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile, trebuie evitate.
De asemenea, trebuie evitată atingerea suprafeţelor care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane sau, în caz de urgenţă, folosirea unui şerveţel de unică folosinţă. Păstrarea unei distanţe de 1,5 metri, faţă de restul persoanelor, iar în mijloacele de transport în comun este recomand ca călătorii să nu stea faţă în faţă.
În ceea ce constă deplăsirle în ţările care se confruntă cu un număr mare de cazuri de coronavirus, acestea ar trebuie evitate cât de mult posibil, iar întoarcerea persoanelor în ţară trebuie descurajată. De asemenea, trebuie limitată folosirea bancnotelor şi monodelor, optând pentru plata cu cardul.
Autorităţile trebuie anunţate în cazul în care o persoană intră în contact cu un individ confirmat sau dacă s-a întors dintr-o ţară confirmată. De asemenea, trebuie semnalat medicul de familie în cazul în care o persoană a călătorit într-o zonă de risc, iar în cazul în care acesta nu poate fi contactat, trebuie apelată Direcția de Sănătate Publică din județ.
Este recomandată rămânarea la domiciliu în cazul în care o persoană are simptome de gripă sau răceală. În cazul în care regimul autoizolării la domiciliu este încălcat, persoana în cauză riscă o amendă de până la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuie la răspândirea virusului, conform Grupului de Comunicare Strategică.