Teleșcoala, soluţia Guvernului cât școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Cum arată orarul

TVR face școală la TV. Emisiunea „Teleșcoală” revine în grila Postului public după aproape 40 de ani, anunță reprezentanții TVR. Scoala TV este soluția de avare găsite de Guvern și de TVR în perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus. 
Filip Stan
12 mart. 2020, 13:16
Teleșcoala, soluţia Guvernului cât școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Cum arată orarul

Soluție de avarie din cauza Coronavirusului – Școala la TV. Elevii ar putea face „Teleșcolă”, adică „ore” de școală la TV, la TVR, după canunţă Ministerul Educației.

Ministrul Monica Anisie a anunțat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru acest proiect. Mai exact, ar fi vorba despre cursuri televizate pentru perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de Coronavirus.

Emisiunea debutează la TVR 2 – luni, 16 martie, de la ora 9:00. Va fi disponibilă și în online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul tvr.ro. 

Programul orelor la TV: Mate, Română, Biologie, Istorie și Geografie

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare:

De la ora 9:00 la ora 10:00 vor fi ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a.

În intervalul 15:00 – 16:00 vor învăța elevii din clasa a XII-a. Vor face ouă lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Programele de Teleșcoală vor fi realizate „cu prioritate” pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a: „Pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale”, după cum a anunțat instituția.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori cu experiență în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a.

Scurt istoric al emisiunii. „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi a fost difuzată timp de un deceniu. A fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat.

Primăria Capitalei lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor

Primăria Capitalei anunţă că lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor. Platforma oferă peste 2.000 de ore de învăţare din 10 domenii diferite.

„Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, lansează una dintre cele mai inovative şi interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni. Este vorba despre activităţi pe care aceştia le pot derula fără a fi expuşi unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate”, a scris, joi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, platforma oferă peste 2.000 de ore de invăţare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

• Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană)
• Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership)
• Dezvoltare personală (Public speaking, Invaţă să înveţi)

Fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs. Participanţii pot accesa oricare dintre cursuri în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă.

„Tot în cadrul platformei, propunem, că activitate alternativă de învăţare, proiectul «Job de viitor». Profesionişti în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieţei muncii din prezent şi viitor, dar şi consiliere şi orientare în carieră. Statisticile arată că 5 din10 absolvenţi de liceu au dificultăţi în a-şi alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere ţin de autocunoaştere. Elevii de liceu vor învăţa să evalueza caracterici şi competenţe personale, relevante pentru piaţa muncii, să acumuleze informaţii referitoare la dinamică meseriilor, să exploreze şi să evalueze toate opţiunile pentru alegerea corectă a ocupaţiei profesionale şi, ulterior, să îşi poată stabili pe termen scurt, mediu şi lung implementarea unui plan de acţiune”, a mai scris Firea.

Aceasta anunţă că pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspiraţie pentru elevi în alegerea carierei potrivite.

„Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului Bucureşti, dar şi activităţi de interes pentru copii şi adolescenţi, un concept integrat de învăţare aliniat nevoilor educaţionale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinti, copii şi cadre didactice pe parcursul întregului proces de învăţare”, a mai scris Firea.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activităţi non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susţinute de cei aproape 1.000 de profesori bucureşteni înscrişi în programul „Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”, singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel naţional şi european.

Accesul la toate informaţiile de pe platformă va fi liber şi disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro.

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în prioada 11 – 22 martie.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Câți români au votat până acum
Capital.ro
Şoferii cu permis categoria B care dau iar examen. Regula care nu ii lasă să conducă pe șosele
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Ultima etapă. Pensionarii care mai au patru luni la dispoziție pentru a-și rezolva dosarele
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Harry și Meghan Markle au făcut marele anunț privind mariajul lor. Au pus capăt!
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Volodimir Zelenski discută posibilitatea încheierii războiului în Ucraina după alegerea lui Trump ca președinte al SUA
MediaFlux
ADEVĂRUL despre PENSII! Un MILION de ROMÂNI sunt AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy